Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Monday, October 12, 2009

Yesssssssss!!!!



bak kata pepatah..

di mana ada kemahuan,di situ ada jalan..

hendak 1000 daya,tak hendak 1000 dalih..

usaha tangga kejayaan..

alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan..

biar putih mata,jgn putih tulang..

eh,eh..ada kaitan ke ni??
hish...!

dlm entri ni sebenarnya..
aku nak cite sket pasal tournament silat olahraga yg aku join tuh...

bukannye ape...
aku macam terfikir..
kalau kita betul2 mahukan sesuatu,dan kita
betul2 berusaha untuk dapat kan nya,
INSYAALLAH kita akan dapat!! (^_^)


macam dalam kes aku ni..
korang pun da baca entri2 lepas..
aku cuma sempat berlatih 3 hari je sebelum hari perlawanan
*atas sebab2 yg telah diberitahu*

tapi,dalam masa 3 hari tuh,
aku memang gile2 all out ar...

first sekali,betulkan niat dulu..
pastu..
sungguh2 berlatih,senaman utk tingkatkan stamina,
jaga pemakanan..dan semua2 la..
sampai kaki & badan aku sakit2 pun aku still bersemangat waja
untuk turun bertanding..

sebab ape?
sebab aku betul2 mahukan ini..
dan aku sanggup buat apa saja untuk capai impian aku..

then..
bila kita dah usaha sungguh2...
jgn lupa jugak pada yg MAHA KUASA..
DIA lagi berhak menentukan segala2 nya...

pas da siap semua2 ni..
tawakal jela..
aku bertanding tanpa harapan pape pun sebenarnya..
yela..
aku first time masuk tournament silat olahraga ni..
training pun tak cukup..
for sure lagi ramai yang lagi bagus..
itu la yang aku fikir..
tapi ape2 pun,aku tanam dalam diri aku,
aku mesti buat yg terbaik!

so..i did it!!!


alhamdulillah...
aku dpt pingat gangsa utk tournament kali ni..
bersyukur gileeeeeeeeee
walaupun aku ni serba kekurangan,dan
macam2 masalah aku hadapi utk sertai perlawanan ni..
tapi akhirnya.........
GANGSA MILIK AKU!!!(^^,)
 
 
 

ok la tu kan...hihihi...
aku main kategori A..(45-50kg)


1st game..
KIZ vs KIY

kena fight dgn kawan sendiri!!
perghhhhh...
memang cuakkkkk
sebab si Nad ni,kalau korang tengok,
memang rock habisss..nampak ganas!
takuttttttt aku....huhu..
tp alhamdulillah,dia kalah tipis je dgn aku..2-1
aku banyak kena warning dlm game ni..
biasa la,first time kan..
tak pandai lagi..huhuhu.. =.="


2nd game..
KIZ vs KBH

ha,waktu fight dengan budak ni aku paling tak tahannn..
gile membabi buta dia serang aku!!
tumbuk bertubi2 tanpa haluan!! T___T
sampai terkeluar garisan gelanggang aku dibuatnya!
siap tarik2 tudung aku!
tumbuk muka aku!!
jari2 aku luka sbb dia!
 
bdn aku lebam2 sbb dia!

mmg gileeeeeeeeeee T__T
aduhhhhhh...
mungkin dia tak tahu cara pemarkahan perlawanan kot..
adikkk...
meh sini akak nak gitau...
kalau adik tumbuk bertubi2 banyak mana pun..
adik akan dapat 1 markah jela...
buat semput adik je tumbuk bertubi2 camtu..
nanti adik belajar lagi ye syarat2 perlawanan ni...
kita jumpa lagi di gelanggang tahun depan!! grrrr

semi-final
KIZ vs KKM

waktu ni..
aku main sgt teruk..
dah la slow je..
stamina pun cam da takde *maybe sebab aku da bantai nasik kot sebelum tu*
pastu,dapat pulak opponent yg aku tak tau la nak cakap cmne..
nak kata dia tak tahu,dia lagi lama dlm bidang ni berbanding aku..
tapi,mmg sengalllllllllllll cara dia main..
tak tau la taktik kotor ke ape..
maybe dia dah dapat baca cara aku main..
aku byk main kaki kanan.
so,dia cedera kan kaki kiri aku supaya aku tak dapat stand waktu nak kick.
tau ape dia buat?
3,4 kali dia front kick tepat & kuat kat peha aku!!
lepas kena kick yg ke4 tu,kaki aku terus menggigil..
tak dapat stand lagi..
kalau ada sesapa yg perasan,waktu tu,memang dah meleleh air mata aku
sebab tak dapat tahan kesakitan yg amat sangat.
and.........................
memang dah dijangka....
dia menang tipis dengan aku..2-1


lepas game tu,
aku memang menangisssssssssss T___T
sakit+kecewa

aku dah kecewakan byk pihak..
bukan sahaja pihak KIZ yg mengharap aku menang dgn dia,
tp byk lagi pihak luar yg mengharap..

kepada kalian semua,aku mohon maaf sebab tak dapat tunaikan
permintaan anda semua....
aku sgt kecewa. :(

tapi,kekecewaan aku tak berakhir disini..!
aku akn pastikan tahun depan emas adalah milik aku!!!!!!!!
kita jumpa di gelanggang!!!!!
 

rentetan daripada tournament ni..
aku injured sgt terok...
lebam2 di seluruh badan....



peha aku yg kena terajang tu BIRU!!
aku ulang..BIRU!!!
*gambar tak dapat dipaparkan sbb terlalu censored*

kamu memang kejam!!!!!!!!
senior aku cakap,
mungkin muscle aku koyak..
tidakkkkkkk!!!!!! T___T

tapi memang serius sakit gileeeeeeeee
nak jalan pun sakit,
apelagi kalau nak mencangkung..
Tuhan je yang tau penderitaan aku skrg..
memang sangat2 sakit.....!!! T__T


mak pulak hari2 call membebel..

"tu la..dari awai2 mak dah kata..
x payah duk masuk silat2 ni..
hang duk gatai nak masuk jugak..
saja duk cari penyakit masuk yg ganaih2 ni..
hang tu anak dara..esok2 tak laku
baru hang tau.."

adehhhh.....
lagi menambahkan sakit aku ni...
wuaaaaaaaa~~
sedih aku.... T__T


 
 
skandal??no la...heeee~~
 
kami dapat pingat..hehe.. (^_^)

::sila tunjukkan bunga masing2::

 
::KIZ=1 PERAK,1 GANGSA::

 
 

::wakil KIZ::


p/s:
gambar2 injured kebanyakannya sudah dibuang atas nasihat seseorang..
sesape yang dah tengok tu,redha jelah..
huhu

14 comments:

Anonymous said... Reply To This Comment

apa2 pn thniah la buat ziela sbb brsgguh2... tpi nper gmbr paha 2 ternmpk bnyk..aurat 2..hu3

Anonymous said... Reply To This Comment

habis lebam kt bdn 2

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

anonymous1:mana ada gmba paha la!!!!kan sy tulis situ,gmba peha x dpt dipaparkan sbb terlalu censored...sy rase anda perlu pakai cermin mata & baca sekali lg entri ni..huhuhuu....

anonymous2:a'a..byk gileee lebam..yg ditunjukkan tu cuma kat tgn n kaki..kat tmpat lain byk lg lebam..huhuhu.. =(

ain fathihah said... Reply To This Comment

dasat gl lebam badan

mcm kena pukul laki plak

haha

mcm la aku tau mcm mna klu kna pukul dgn laki..


apa pn,
tahniah

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

huhuhu..tau xpe...
berat mata memandang,berat lg bahu yg memikul..
huk3.. =(

okeh2..
thanx~~~ (^_^)

Anonymous said... Reply To This Comment

ops..slh sy...

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

hahhaha...
xde pe lah...
its ok...

nuraimyasmin said... Reply To This Comment

huu aku baru bace..
terok2.... ksian ko.
asal ko tak flying kick je dak tuh?
huhuh

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

silat x leh men flying kick ah.
klu x,bkn je fying kick,
flying kissssssssss pun aku bg...
hakhakhak...
sengal~~ =P

scr said... Reply To This Comment

wooo...tahniah2...tumpang bangga...dahsat wei lebam2....ades

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

hihihi..
tenkiu~
tu la..
byk lg part2 lebam kt tempat censored aku x tunjuk tuh~
huhuhu~~~

Panglima Hitam said... Reply To This Comment

Dik,kate ritu blaja clat cekak.. nape pakai uniform gayong malaysia?
kompius laa...hehe

Fathiadha said... Reply To This Comment

tahniah...lewat ucap tahniah..huhu

tak pe next year join team wajadiri UKM ke UIA...hehe

tahniah lg sekali...krn berani berjuang!!!!

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

panglima hitam:
a'a..mmg dak silat cekak..
tp ni masuk tournament silat olahraga..
xde baju silat olahraga,bantai jela baju gayong..
hihihi~~

fathiadha:
orait2!!
no hal la..
nnt ajak ar kalau dah start training utk wajadiri k..
ziela no hal je..
hehehehe.. (^^,)

Related Posts with Thumbnails