Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Sunday, October 4, 2009

::Oh Baby::





siapakah si comel ini??

tentunya anda semua kenal kan?
ya,dia adalah CINTA LAURA!

dan aku adalah...
DIE HARD FAN dia!!!

suka bangat gue lihat lakonan nya..
gaya keanak-anakan gitu...
pokok nya..
gue juga ingin jadi seperti nya..
tapi..
gue ngak punya bakat untuk jadi seperti itu..
jadi..
gue hanya mampu jadi peminat nya saja kok..
hihihi...
*sejak minat cinta laura,aku da pndai cakap indon..hak3*

meh nk cite serba sikit pasal si cinta laura ni..


-CINTA LAURA KIEHL
-dilahirkan pada 17 OGOS 1993 di Quakenbruck, Jerman
-177cm,44kg
-Bogor International School (BIS)
-karier nya di dunia hiburan indonesia bermula sebagai finalis top model 2006
-tawaran lakonan pertama adalah Cinderella -Apakah Cinta Hanya Mimpi?
-4 bulan pertama,dia bukan mulakan shooting,tapi dia terpaksa ikuti kelas bahasa Indonesia dan kelas lakonan.
-ini adalah disebabkan mother language dia adalah english sbb dia membesar di banyak negara,berpindah setiap dua tahun mengikut ayah nya yg bertugas sebagai General Manager Hotel Grand Hyatt.


filem2 lakonan Cinta Laura:

  • Cinderella - Apakah Cinta Hanya Mimpi? (2007) - 310 episodes
  • Cinta (2008) - Mini Serie
  • I Love you (2008) - TV Movie
  • Oh Baby (2008)
  • Upik Abu Dan Laura (2008) - 104 episodes
  • Air Mata Cinta (2009) - 104 episodes

lagu2 nyanyian Cinta Laura:

  • Oh Baby (2008) - OST
  • You Say Aq (2008) - Upik Abu dan Laura Theme
  • Pengkhiana Cinta feat. Duo Maia (2009) - Single
  • Let's Get The Beat feat. Afghan (2009) - Honda Theme

model iklan:

  • Pucelle (2008)
  • Marimas(2008)
  • XL (2008)
  • Samsung (2008)
  • Extra Joss Anggur (2009)
  • EF English First (2009)
  • Honda (2009)

awards yg diterima:

  • SCTV AWARDS - Best Actress 2007
  • GADIS MAGAZINE - Breakthrough Awards 2007
  • I-GOSSIP - Most Influential Artist 2008
  • NICKELODEON Kids Choice Awards - Favorite Actress (2008)
  • BEST ARTIST of 2008 from:
  • GAUL TABLOID
  • TRAX Magazine
  • BINTANG Tabliod
  • Teen Magazine
  • GADIS Magazine
  • HAI Magazine

selain tu,Cinta Laura juga mengajar Bahasa Inggeris kepada
anak2 kurang mampu di Indonesia...

.........................................................................................................................



kepada peminat2 si Cinta Laura..
sudahkah anda menonton filem ini??

ya!
saya sudah tengok..!

best cite ni...
rugi korang tak tengok tau..

ni review filem Oh Baby...


Release Date:4th September 2008
Language:Indonesian
Running Time:90 mins
Rating:U
Genre:Music
Starring:Cinta Laura Kiehl,Randy Pangalila,Ridwan Ghany,Tio Pakusadewo
Directed by:Cassandra Massardi,Gurinder Chadha
Local Distributor:Cathay Keris Films



baca sinopsis ni dulu.........



BABY (CINTA LAURA KIEHL), 15 tahun, adalah seorang gadis yatim piatu yang cantik, energik dan memiliki satu cita-cita. Menjadi seorang dancer sehingga ia bisa membiayai Opanya, yang sudah sakit-sakitan. Karena itu diam-diam tanpa sepengetahuan siapapun, Baby yang putus sekolah ini ikut dalam sebuah high school dance competition, dengan memakai topeng dan identitas baru, PHANTOM.

Penampilannya yang luar biasa membuat semua penonton dan panitia terkesima. Tapi semua bingung, siapakah Phantom yang misterius ini? Penyelenggara kompetisi, WIZARD (ANDY RIFF) mengajukan syarat ke Baby, ia boleh lanjut ke grand final, asalkan satu. Ia harus masuk ke sekolah yang ditunjuk oleh Wizard, dengan semua biaya ditanggung. Sekolah itu adalah... PEKERTI LUHUR.


Pekerti luhur adalah sekolah swasta elit dengan puluhan peraturan ketat, yang dipimpin Kepsek muda super disiplin, PAK YUDO (TIO PAKUSADEWO). Anak laki-lakinya, BENNY (RIDWAN GHANY), 15, adalah ketua PHP (Pengawas Harmoni Pendidikan), yang kerjanya memastikan tidak ada satu orang anakpun yang melanggar peraturan. Gaya Benny yang selalu menjadi polisi sekolah membuat Benny disebali teman-temannya, termasuk ZARRO (RANDY PANGALILA), 15 thn, cowok paling keren di sekolah, yang juga peserta grand final dance competition.

Begitu Baby muncul di sekolah itu, ia baru sadar kalau ia sangat berbeda dengan anak-anak lain. Rambutnya berantakan, gayanya cuek, dan ia sama sekali belum biasa dengan peraturan sekolah yang ketat, apalagi mengikuti pelajaran. Kemunculan Baby di sekolah dengan semua kecerobohan dan kekonyolannya membuat Benny geram. Mereka berdua langsung menjadi musuh. Apalagi Pak Yudo yang merasa Baby yang nilainya selalu jelek dan selalu membuat kekacauan di sekolah cuma akan merusak nama sekolahnya.

Tapi saat Pak Yudo mau mengeluarkan Baby, Bang Wiz muncul dan menantang Pak Yudo untuk bisa mengubah Baby menjadi murid yang sempurna dan pintar seperti anak-anak lain. Ditantang begitu, Pak Yudo jadi panas. Ia pun menugasi Benny dengan keputusan yang tidak boleh diganggu gugat, untuk memberi Baby bimbingan belajar secara khusus. Walaupun tidak suka, Benny pun terpaksa berusaha mengajak Baby untuk ikut bimbel. Tapi Baby menolak. Tidak putus asa, Benny pun mengintai Baby. Betapa terkejutnya Benny, saat mengetahui kalau Baby ternyata adalah Phantom, tokoh misterius yang sedang sangat terkenal di kalangan anak muda.

Benny pun memeras Baby, kalau tidak mau identitasnya dibongkar, Baby harus ikut bimbel. Baby karena takut dikeluarkan dari sekolah (Pak Yudo sudah melarang semua yang berbau Phantom ada di sekolah) dan tidak bisa ikut grand final, akhirnya terpaksa setuju. Baby dan Benny pun mulai belajar bersama dengan cara yang kocak. Karena sering bersama, hubungan yang semula seperti anjing dan kucing pun mulai berubah. Benny mulai peduli dengan Baby, apalagi setelah tahu alasan Baby ikut kompetisi adalah untuk mengumpulkan uang demi mengobati Opa Baby yang sudah sakit-sakitan.

 
Namun bukan Benny namanya kalau tidak gengsi menyatakan perasaannya ke Baby. Apalagi ia tahu, Baby selama ini selalu suka dengan Zarro, cowok keren yang selalu dikagumi cewek-cewek.

Sementara itu, Benny sendiri juga punya rahasia. Diam-diam di belakang Pak Yudo, ia menemui ibunya yang sudah bercerai dengan ayahnya. Dengan bantuan Sylvia , Benny pun mengubah penampilan Baby dari berantakan cuek menjadi lebih feminin dan cantik. Benny akhirnya memutuskan akan menyatakan perasaannya ke Baby, dengan memberinya sebuah lagu yang ia karang sendiri. Namun lagi-lagi ia melihat Zarro aktrab ke Baby. Ia pun merasa ia tidak mungkin mendapatkan Baby. Karena itu di hadapan Baby, ia lagi-lagi memasang sikap dingin yang membuat Baby yang sebetulnya sudah mulai suka dengan Benny jadi sakit hati.

Setelah bimbel selesai, Benny menegaskan ke Baby kalau yang ia lakukan selama ini dengan Baby hanya karena tugas dari ayahnya. Ia sama sekali tidak peduli dengan Baby. Baby pun sangat kecewa. Sedang sedih, Baby kembali lagi didekati oleh Zarro. Tapi yang Baby tidak tahu, Zarro yang selama ini selalu terlihat charming dan baik punya maksud lain. Ia berniat membuat Baby dikeluarkan dari sekolah supaya tidak bisa ikut grand final.

Apakah Baby akan tertipu trik Zarro? Bisakah ia mengikuti grand final? Dan Apakah Baby dan Benny akan pernah bisa bersatu?


kalau nak tau ending nya,tonton lah sendiri ya...... (^^,)


pasti anda tidak menyesal tengok cite ni..
hehehe... (^^,)

sejak tengok movie ni,
aku minat gile dgn lagu2 ni.........


::oh baby::

::you say aku::

hari2 aku mesti dgr lagu2 ni.. :D
ketagih kot.
hahahaha....

selamat menonton ya......... (^_^)







8 comments:

syusyusyoya said... Reply To This Comment

laura neh kalau jadi bini aku, tak keluar rumah sebulannn! :P

nuraimyasmin said... Reply To This Comment

COMEL GILAAAA
aku suke die. tapi tapenah tgk cte die..
sumpah comel. :D

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

syusyusyoya:wahhhh...gle ah..da tu,awk nk kasi die mkn ape klu x kuar kje..hahah~

min:da ko x pnah tgk cte die,mne ko knal..?

nuraimyasmin said... Reply To This Comment

kazen aku minat die gak. ade gmba2 sume.. tu yg aku kenal.. hohoh
tasempat ah nk tgk tibi skg.
=.=''

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

ooo...yeke...
hmmm...
aku pn x tgk tv..
tgk kt youtube kot cte Oh Baby tu...
upik abu & laura pn ade kt youtube..
tgk ah..
hihihi~~~

sheera sasuke said... Reply To This Comment

pnjg gk entry nih..tp dlm byk2,ak rs sgt teruja mlht 1 trkh..iaitu trkh filem oh baby released tuu.. 4 september?? wooaaa...bsday ak tuh.. bangge btol ko ltk trkh bsday ak kt c2..syg btol ko kt ak nih..uii..malu2..hik3..ahahaha..=D

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

hahahahaha...tlg ar mizah..
x hingin pon nak ltak besday ko kay situ..
kbetulan je tuh..
hakhakhakhak.. (^^,)

narivan said... Reply To This Comment

AAAAA kao Dia jadi cewe gw....gw jaga 100000% gk kan gw lepas ....gk kan gw sia sia in.....tapi kek nya itu semua cmn mimpi....t_t

Related Posts with Thumbnails