Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Thursday, October 22, 2009

Pantang Betul Kalau Lelaki Camni~


attention to all guys..~!

kali ni aku nak cite ape yang girls tak suke pada seseorang lelaki tu..
i mean dari segi sikap nye la..
so korang boleh la ubah2 diri tu sikit pasni..
kepada yang masih single tu,mana la tau pasni kot2 boleh berjaya ngorat awek ke..
kepada yang dah berpunya tu,kalau korang ubah ape2 yang patut,
mesti pasni awek korang tu makin bertambah2 CHENTA kat korang..
pecayalah~!
hihihi.. :P




LELAKI YANG POYO,BAJET BAGUS,SUKA MEMERINTAH
lelaki jenis camni..serius girls nyampah!
aku ade je kawan yang camni..boleh kata kebanyakan girls meluat kat dia..yelah,poyo semacam je..bajet mcm dia tahu semua benda..bajet macam dia sorang je pandai..orang lain ni semua teruk..pastu bermegah2 dengan ape yang dia ada..cakap besar..ntah pape kan..pastu kalau nak minta ape2,bagi arahan semacam nak memerintah orang,bukan macam satu permintaan..
cube2 la guna perkataan "tolong" kat depan ayat tu..
"tolong hantarkan assignment ni sekali boleh?"..
ha,takde la berasap telinga orang yang mendengar tu..


LELAKI YANG TERLALU CARING,TERLALU TUNJUK MINAT
kat sini aku nak tujukan pada lelaki yang nak ngorat awek la..ade banyak spesies lelaki camni..situasinya bila lelaki ni dah suka kat sorang awek ni kan,so dia mesti la nak tau semua2 kan..tak kisah la tu..tapi,lelaki camni dia kalau boleh,setiap masa nak SMS..setiap masa nak call..nak tau kita tengah buat apa..makan apa hari ni..dah solat ke belum..pegi kelas dengan sapa..keluar dengan sapa..haih..rimas la!!korang kena ingat,korang tu belum jadi boyfren atau suami awek tu lagi..so jangan la merimaskan kitorang si awek2 ni..
lagi satu,bila si lelaki ni dah suka,dia terlalu menunjukkan minat dia sampai si awek ni rimas.cukup la sekadar sekali korang luahkan isi hati korang kat awek tu.awek tu mesti faham yang korang minat die.so,tak payah la sampai setiap hari korang nak cakap korang suka dia la,minat dia la..dia comel lah..ape lah..menjengkelkan tahu?ye,memang perempuan suka dipuji..tapi kalau dah keterlaluan,kami juga menyampah ok?


BERGURAU KASAR
kepada si lelaki,jangan la bergurau terlalu kasar dengan si wanita..tak kisah la sama ada dari segi percakapan atau perbuatan..mungkin korang da terbiasa bergurau dengan rakan2 lelaki korang secara kasar,tapi jangan samakan bila bergurau dengan si wanita.sebabnya si wanita ni kan sifatnya lembut, berjiwa lembut, sensitif..bergurau pun ada had nya..jangan sesuka hati sentuh2 wanita tu walau bergurau sekalipun..ape lagi kalau gurau yang berunsurkan lucah!memang nak kena lempang lah jawabnya...tapi ada juga sesetengah wanita yang tak kisah..depends on individual lah kan..


MUDAH NAIK ANGIN
lelaki camni juga menjengkelkan si wanita..yelah,sikit2 nak naik angin..sikit2 nak tinggi suara..memang bengang lah..orang cakap elok2,dia nak tinggikan sura pulak..and ada yang sampai naik kaki tangan tu lagi melampau!belum kawen pun dah berani pukul2, kalau dah kawen nanti cmne??Nauzubillah~!


EGO SEBESAR DINASOUR!!!
haa..bab ni paling aku tak puas hati!apesal la ek si lelaki ni suke layan sgt ego diorang tu..ntah ape faedah yang die dapat pon tak tau la..contohnya bila si balak ni buat awek dia sakit hati,merajuk or ape2..ape susah sangat ke korang nak pujuk awek tu balik??minta maaf..ntah ape yang berat sangat dalam mulut tu..korang tak dapat ape faedah pun dengan ego ni..buat si awek lagi sakit hati ade la..da la dah buat die merajuk,pastu taknak pujuk or minta maaf lak..memang makan dalam ar camni..lama2,sayang yang setinggi langit pun boleh runtuh beb~!


SUKA PENDAM
haa..ni bab bila dah couple la..ntah kenapa,kalau si balak ni ade masalah,simpan je sorang2..taknak kongsi dengan awek dia..pastu mula ar si awek ni tertanya2,rasa diabaikan,rasa kurang kasih sayang..memang la tak semua benda leh cite dengan awek,tapi at least bagitau la ape2 supaya awek korang tu tak tertanya2 dengan perubahan korang tu..itu pun susah ke?


LOKEK BERI PUJIAN
yang ni ditujukan untuk si pakwe2 la..korang ni..jangan la kedekut sangat nak puji awek sendiri..bukan rugi pun..awek korang gak..kadang2 tu,penat2 si awek ni berdandan 2,3 jam utk kelihatan paling cantik di mata pakwe die,tapi bila keluar dating,si pakwe ni buat 'dek' je..
apa korang rabun ke?takkan tak leh nampak kecantikan awek korang tuh??bukan nak minta dipuji..tapi hargailah apa yang awek korang dah buat semata2 untuk korang..


::lelaki oh lelaki::




PENGOTOR
wanita cukup pantang dengan lelaki yang pengotor ni!!tak kisah la dari segi penjagaan diri ke,barang2 die ke..ape2 la..make sure korang ni kelihatan bersih dan kemas la..baru la pmpuan tertarik..ini tidak,rambut serabai,kasut macam 4 tahun tak penah basuh,kuku panjang dan hitam,badan berbau..euwwwwwwww...ada ke wanita nak dekat ngan korang?


LUPA HARI-HARI ISTIMEWA
ini yang wanita paling pantang!!!hari2 yang penting bagi si awek tu,tolongla jangan sesekali korang lupakan..memang akan terguris, hancur luluh la hati dia..kalau da teruk sangat korang tak mampu nak beli hadiah atau kad ucapan pun,just wish jela..at least korang ingat..tapi kalau betul korang sayang awek,kasi jela hadiah..setahun sekali je pun..bukan suruh bagi hari2..just nak tengok tahap mana kasih sayang korang je..nak seribu daya,taknak seribu dalih..tol tak?


TIDAK TUNJUK RASA KASIH
ye,memang banyak lelaki spesies ini.kenapa susah sangat nak tunjukkan yang korang sayang awek atau wife korang tu?sesekali jadila romantik sikit utk si wanita ni..korang pun tau kan..wanita ni manja..suka dibelai..suka dimanja2kan..sentiasa perlukan korang..bila korang ni tak reti langsung nak menunjukkan kasih sayang,si wanita ni akan rasa tak disayangi..rasa tak dihargai..kang kalau si wanita ni pegi bermanje dengan lelaki lain,korang marah pulak..
kepada lelaki2 yang memang tak romantik sejak azali tu,korang boleh belajar..jangan jadikan alasan "tak reti","tak pandai","malu" or ape2 untuk lari dari situasi ni..ape guna korang kawen atau bercinta kalau korang tak reti nak bahagiakan pasangan korang??


KEDEKUT
ini juga boleh menimbulkan sengketa dalam perhubungan!
yela,kalau setiap kali kuar dating atau beli ape2,si awek ni je yang belanjakan duit dia untuk si balak..mana boleh camtu!!korang ni..dengan awek sendiri pun kedekut ke..memang la korang nak simpan duit untuk mende2 lain lagi,tapi kalau da sampai tak sanggup nak kuar duit langsung untuk si awek,lebih baik tak payah bercinta beb!sian la awek korang tu..
lagipun,korang tak rasa pape ke makan duit pompuan?tak rasa malu ke?
haish..kalau sekarang pompuan kasi duit kat korang,nanti da kawen cmne??wanita ni ke yang kena kasi nafkah kat korang??



actually banyak lagi ragam2 si lelaki ni..
tapi jenuh la kalau nak cite semua..
sesak blog aku neh..adessssss

so,kepada si lelaki..
boleh cuba berubah mulai hari ni..
and semoga berjaya mengecap bahagia..
aku doakan kebahagiaan korang semua..
aminnnnnnnnnn~~

**kepada sesape yang termasuk dalam gambar,sila lah berterima kasih kepada saya kerana telah menfemeskan muka anda di blog yang mahal ini**

 

6 comments:

KUCAI said... Reply To This Comment

oittttt... bgs la msuk gmbo ak.. tpppp... npe time hg dok kutuk owg laki.... tao la ak ni truk tp xkn smpi cam tuuu huhuu...

ak dlm golongan mna weiii T_T

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

hahahaha...
ang kn llaki..
so ak masukkan la gmba llaki bila ak cte psl llaki..
xkn nak ltak muka ang wktu ak cte psl maknyah kot..
hahahakkk...
ang kategori mna?
emmm...sat nk pk.....

yg ke3 kot..
hahahakkkk... =p

housemate kucai yg hebat said... Reply To This Comment

heheh...
ni ko tuju kat yg nk cari aweks & yg dah ade aweks...

aku ni yg maseh xnak aweks ag nih....cmne lak???
ade cadangan???

hehehe...

p/s: laki2 kalu dia diam sorang2 memikirkan apa2 masalah, maknanya dia mmg nak bersendiri...kalu pompuan tlalu sibuk nak tahu...silap2 laen yg jadi...so, masing2 kene fahami spesies masing2...

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

klu masih xnk awek,duk diam2 la cik abg oiii..
adehhh~

eh?tp,at least gtau la yg die ade mslh yg x dpt dkongsikan..
xdela si awek2 ni tertanya2 knp menyepi tnpa berita..
tnpa layanan mesra mcm sllu..
hmmm...

chairooL ruLez said... Reply To This Comment

finishing tag line memang terbaek..hahahaha

Muhammad Fayyadh said... Reply To This Comment

nice one. Info sgt2 membantu. Thanks. ;)

Related Posts with Thumbnails