Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Sunday, June 13, 2010

Tips untuk DATING dikala poket tengah kering!


salam
pekabar semua??
lama gile i tak update blog neh.
ni semua gara2 rumah i takde pasang internet..huhuhuhu 


haaaaa
memandangkan sekarang musim cuti semester (bagi budak2 U) dan cuti sekolah,
i nak bagi tips sikit untuk korang2 yang tengah hangat bercinta tuuu..hehehe

yelah, bila time cuti ni, faham2 aje la..PTPTN, JPA, MARA, duit belanja harian semua takde.
so mesti ar susah sket kan kalau nak kuar dengan buah hati..
betul tak?

tapi jangan bimbang, i ade solution untuk masalah korang tu..hehehe :D


biasanya kalau kuar dating ape korang buat?
paling kerap mesti tengok wayang & main boling kan?

kalau nak buat dua mende ni kena ada duit yg cukup.
yelah, kalau sang teruna tu..nak kena belanja awek lagi kan..
so kalau takde duit, malu ar kat awek..
betul tak? hehehe


ok, ni cadangan i..
selain 2 mende tu, untuk jimat bajet, korang boleh pegi..........

  • air terjun atau pantai
korang boleh picnic,belajar berenang ke..mandi manda..dengan buah hati korang..hehe..
untuk picnic tu, suruh je awek korang masakkan yang simple2..bukan susah pon..nanti boleh la korang bermesra dengan adegan suap menyuap buah hati korang..romantic kan? hihihi~
kalau taknak mandi pun, korang boleh je lepak2 sambil makan2 & tengok gelagat budak2 mandi..best jugak tu dapat gelak ketawa bersama! :D


  • kedai buku yang menawarkan pembacaan secara percuma
antara kedai buku yang boleh lepak adalah MPH, Kinokuniya, Popular..kat sini ramai gak couple yang melepak. Ajak buah hati korang pilih buku2 yang best dan cari port yang sesuai untuk dating..dating dengan buku2 la..hehehe..
korang boleh la share pandangan dan kritikan korang terhadap buku2 tu..tapi..jangan buat bising atau bermesraan yang over! nanti mengganggu konsentrasi orang lain! naya je kena maki nanti..huhuhuhu

  • kenduri kahwin
kalau ada kawan2 korang yang kawen minggu ni, apa salahnya korang pergi meraikannya. janganlah datang dengan tangan kosong..at least bawalah hadiah..kongsi ramai2 pun takpe untuk jimat bajet..kalau dah takde duit sangat, hulur la "angpow" RM5 sorang..okey la tu kan..hehe..tapi kalau belum keje, kawan korang mesti faham kalau korang datang dengan tangan kosong! hikhik.. :P


  • zoo
yang ni pun kos nya tak lah tinggi. ajak buah hati korang melawat "kawan2" lama die kat sana..sambil2 tengok gelagat2 haiwan kat sana, boleh la korang rakamkan kenangan korang dengan "kawan2"! cute kan? hehehe


  • pondok2 istirehat/wakaf/tempat2 lepak
haaa..ini paling menjimatkan duit. pastikan korang bawak laptop kesayangan korang tu. korang boleh tengok gambar2 korang bersama..layan movie..movie Korea pun best jugak kalau tengok dengan buah hati! :D

  • melawat tempat2 menarik kat negeri korang
beli map pelancongan negeri korang. then pegi la melawat tempat2 yang best! make sure tanya harga dulu la sebelum masuk tempat2 tu..kalau setakat RM4-RM10 sekali masuk, ape salah nye kan? and make sure korang bawak kamera untuk rakamkan kenangan korang bersama yang tersayang!


  • bawah pokok depan rumah
haaa..ini yang terbaikkk!! parents korang mesti tak risau sebab diorang dapat pantau ape yang korang berdua buat! hehehe..tapi make sure takde jiran2 korang yang berminat nak jadi CNN ya..nanti jadi berita hOt pulak!
nak makan? masuk je dalam rumah..kan senang? hehehe


so, amacam? berguna tak tips2 ni?
lepas ni boleh la korang dating puas2 sebelum cuti semester habis!


selamat bercuti!


12 comments:

enairus enaile said... Reply To This Comment

cuti semester dh nk abeh dh pom... ehhehehehe...

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

uihhh...
sebulan lg la cik kak..
hehehe

SheY PuLL said... Reply To This Comment

wah2...
bgus la tips yg awk kasi neiw..:)
boleh digunakan..
owh awk dah praktikkan nye ek..:
bace tips kat blog saye lak..:)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

hehehe
mesti la sy da praktik.
sbb tu bleh bg tips.
hehehehe

ok. da melawat blog awk :)

Kucai said... Reply To This Comment

haha.. dlm byk2.. kte xprnh dating luaq umah baby lg.. sbb byk "ahli mesyuarat tingkap" kat luaq 2 ptg2..
haha so bila nk try...??
terharu sy byk gmbaq sy dlm ni weeee :P

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

haha..
mne lbleh syg..
kt luaq umah i tu kan byk jiran2 yg berminat nk jd CNN..
nnt mmg heboh 1 balik pulau la..
huhuhu..

trharu?
pasni nk tgk entri psl i dlm blog u lak keh? =)

@zhar14 said... Reply To This Comment

hmm, tips2 lain plak ada lg x??
cthnya tips2 nk buatkan org 2 luahkan perasaannya ke....hahaha

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

tips nk buat org luahkan prasaan??
emmm..itu awk kne pndai ayat ar..
bru leh..
hehehehe (^^,)

@zhar14 said... Reply To This Comment

hahaha...mcm 2 plak dh ek
adusss, ssh gk 2...
huhu....

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

haha. ni msti da sangkut kt sorg awek neh.
insyAllah la sy cuba ikhtiarkan tips tu k.. :)

@zhar14 said... Reply To This Comment

haha..yolah 2
tettttttttttt.........

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

hahahha. kantoi suda~ =p

Related Posts with Thumbnails