Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Monday, June 28, 2010

Macam mana nak maju kalau suka menipu!

ni cite pasal perkhidmatan menghantar barang kat Penang.
bukan Pos Malaysia, tapi SKYNET.


aku suke shopping online.
favourite fashion store aku LuvClothez.


last week aku order barang.


see? 22 Jun 2010 barang diposkan.

today, 28 Jun 2010- barang BELUM SAMPAI


sebelum2 ni kalau aku order, paling lambat 2 hari dah sampai.

so aku pun terus contact LuvClothez untuk tanya pasal ni.
diorang cakap dah pos, then bagi tracking number barang aku.
suruh check kat website Skynet.


bila aku check,


nampak tak?
ni lagi jelas.



23 Jun 2010 kononnye 'out for delivery'.
tapi problem sebab penerima takde kat umah.
what the hell??
aku hari2 tunggu barang aku sampai.
tapi takde pun.


tengok kat situ kononnye hari2 out for delivery,
tapi penerima not at home.
agak2 ar nak menipu pun.
kalau ye taknak buat keje, jangan la salahkan penerima pulak..
buat orang angin jeeeeee
haishhhh


jumaat last week, 25 Jun, aku call office Skynet Penang.
tanya dia kenapa barang aku tak sampai lagi.
pastu dengan slumber je akak tu boleh cakap yang barang tu dah sampai 3 hari,
tapi diorang je yang tak hantar lagi.
wahhhhhh
memang melampau ar!!!

cuba bayangkan kalau barang tu urgent. macam mana??
memang sakit hati lahhhhhhh!


aku tak faham betul la, ape motif diorang buat macam tu.

barang dah lama sampai, tapi tak hantar,
tulis status dah hantar, pastu salahkan penerima yang takde kat umah.

biadap betul!


waktu aku duk kat UKM, barang sehari je sampai.
aku kat Penang, dah 10 hari tak sampai2 lagi!
ape kes??


so conclusion yang aku boleh buat,

pekerja Skynet Penang malas.


sekian terima kasih.





notamerahjambu : t0bat taknak berurusan dengan Skynet lagi!



18 comments:

Cik Yuki said... Reply To This Comment

huhuu sbr jela.

Cik Yuki said... Reply To This Comment

huhuu sbr jela.

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

tu la.
gerammm gerammm~

Laici said... Reply To This Comment

skynet=company jahat dlm cter terminator..diaorg sjer jer tuh,nak huru harakan manusia.hakhak

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

hahaha.
mungkin ni ade kaitan dgn company jahat tu kot.
hahahah~
pndai ko ek.. =p

SheY PuLL said... Reply To This Comment

yaaa....jgn gune skynet lagi .:)

nik rosmawati said... Reply To This Comment

tak nak kena mcm tu..jgn guna lg skynet..akak rasa pos malaysia lg ok..

intanurulfateha ❤ said... Reply To This Comment

gune pos msia je ;)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

huhuhu.
marilah beramai2 tidak mggunakan synet.
hahahhaa.
padan muka dia~

sampai hari ni still x dpt..
hari ke-11.
grrrrrrrrrrr

SheY PuLL said... Reply To This Comment

sabar ek...:)
sila laporkan saje pade polis...
saman je dowang 2..:)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

huhuhu.
x smpai ati.
cm kejam sgt lak nnt.
huhuhu~

ayuni.eleena.M.T.azar. said... Reply To This Comment

hha sabar je la.. bte cantikkk nye ur bulu2 cardigan tuuu.. geram!

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

hehehe
cantik kan?
u pon beli la satu! :D

Sharm said... Reply To This Comment

Citylink lagi teruk, cari rumah tak jumpa pastu cakap delivered. Ntah kat sapa2 depa hantaq barang aku. Bangang betoi!

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

yeke??
sy x penah pakai Citylink.
tapi memang biadap gile ah camtu.
suke2 hati je g antar kat org lain!! grrrrrr

Sidek Bin Maelah said... Reply To This Comment

eh macam mana eh nak track skynet . x pandai . penghantar dari k.terengganu . penerima saya . dari seremban . tapi bile track n tekan kat go . dia tulis no exist -.- apohal eh tu ? satu lagi x paham lahh courier company tu -.- .. argh !

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

@Sidek Bin Maelah : pegi kat web skynet tu la. search guna track no yg die bagi.
kalau takde tu maknanya diorang belum hantar la. ataupun track no yg dia bagi tu salah. huhu

hamziah hammat said... Reply To This Comment

Baru first time guna skynet .. Sebab beli brg online .. Babi sial lahanat 10 hari lebih AQ tggu xsmpai2... Pos mlaysia Xde Mcm ni lmbat .. Tanya tracking no katanya X wujud , AQ pegi marah lazada SBB bagi no X betul . Lazada Plak kata no X wujud SBB brg Dah diterima pelanggan.. Dan pihak lazada kata akan kol Balik sebab nak tnya skynet alamat mana Dia hantar SBB Sy order 2 brg Tp 1 brg Dah smpai masa hari kedua pmbelian mlalui pos Malaysia .. Entah alamat mana YG skynet pegi hantar brg AQ rumah siapa YG Dia pegi hantar .. Bodo Babi sial lahanat !!

Related Posts with Thumbnails