Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Saturday, June 26, 2010

inilah padahnya kalau asyik ber-blog!



korang nak tak tangan korang semua jadi macam ni??










kalau taknak jadi macam ni, delete blog korang sekarang!!




eh, tak tak. gurau je.


actually aku dapat 1 emel pasal mende ni.



kat atas tu gambar pembedahan seorang pesakit Carpal Tunnel Syndrome.

tau tak penyakit ape tu??

haaa..syndrome ni akan berlaku kalau kite menggunakan keyboard & mouse dengan cara yang salah!
especially sesape yang memang keje die menaip je setiap hari.
memang sangat tinggi chance untuk dapat syndrome ni.
takutnye~!


so kalau taknak tangan korang yang comel gebu2 tu jadi macam dalam gambar kat atas,

ikut la cara penggunaan mouse & keyboard yang betul ni.








selain tu,korang boleh buat exercise macam ni.
untuk mengelakkan terkena syndrome tu (bila dah banyak sangat menaip)
pengidap syndrome jugak boleh buat exercise ni.




so, hati hati ye kawan kawan.
muda hanya sekali!
eh eh ada kena mengena ke?


16 comments:

dianna said... Reply To This Comment

takutnyaaaaa :( tp kadang2 susah lah nak kawal cara kita type n pegang mouse. sbb xperasan tau.

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

haaa
tau xpe. sama la sape2 pon.
mase tau hal ni, mmg x sedap hati.
x pnah terfikir pn ada mslh dgn cara kite guna laptop.
huhuhu. takot jgk~ ;(

tweety suwitt said... Reply To This Comment

ouh...fragile sgt la diri kita ni..
thanks for this info..

take care.. =)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

huhuhu. scary kan? =(

ure welcome dear~ :)

iqbalsyarie said... Reply To This Comment

wahahaha..saya org ke-5 suka pink!!!!yeaayy!

Saya suka post ni,menginsafkan....pengajaran,jgn duk depan lappy lama sangat,dan jgn taip panjang sgt,nanti org tak baca...mcm blog saya!!!!huhuhunice blog~

Latest post:Org tanya,saya jawab..nak tanya?

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

yey! ramai geng suka pink!! (^^,)

hahahaha. ngade ar awk ni.
nnt sy g bace blog awk ea.
thanks sbb sudi dtg cni. :)

tutttutt said... Reply To This Comment

wah! tq! naseb baik ade org bgtau. kalau tak habislah jari jemariku yang comel lagi gebu ini. . .

*muntah

tq follow! blog ni akan dilinkkan kat keretapi ye :D

Fitrihadi.com said... Reply To This Comment

eee ngeri ar gambar tu..adoii rasa ngilu tangan ni :p


- - -
Lady Gagal Jatuh Lagi.. Alahai…

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

tuttutt : haha. tau xpe. i pon takot. wuwuwu~
thanks sudi singgah! :D

fitri : tau xpe. ngeri gile. ouchhh~

Amirez said... Reply To This Comment

alamak, cara taip sy tak betul rupanya. tapi lenguh lak kalau angkat tgn sambil menaip. nak nak pulak jari sy ni panjang dan lentik haha :P neway, nice entri cutebaby :)

nuraimyasmin said... Reply To This Comment

weyyy menakutkan.. aku tak addict sgt... kot. haha.

ko taley komen apasal? org laen bley je kot?

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

hahaha. yela tu. =p

boleh dah. hehehe :D

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

amirez : hahaha. cantik pe klu pjg n lentik. i like~ (^^,)

ain fathihah said... Reply To This Comment

oihhh ngeri. tak jadi aku nak taip entri baru. haha

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

hahaha. poyo ja. =p

NUR SHAFIKAH NORDIN said... Reply To This Comment

wa..gud info ni..
memang abaikan je sebelum ni..
xde pon memang ade kesannye
tq

Related Posts with Thumbnails