Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Wednesday, June 23, 2010

Gadis, sila beri pendapat anda. [hal sulit gadis]

hai si gadis!

nak tanya sikit,
ape korang buat bila senggugut?


senggugut aku sangat teruk la.
tak tahan dah setiap bulan kena tanggung sakit yang melampau2.
kadang2 sampai berguling2 atas katil & tak boleh bangun dari katil!

aku dah cuba mam Panadol Menstrual.
tapi macam takde effect je.


kadang2 sapu minyak panas.
tapi take time ar untuk lega.

tension la macam ni.

hari pertama period mesti aku tak boleh buat apa2 pun.
just terbaring atas katil je.
rugi ar kan.
kalau macam sekarang kat umah takpe la.
kalau hari ada kuliah?
terpaksa ponteng pulak.
huhuhu



aku ingat nak cuba EVENING PRIMROSE OIL
ok tak eh produk ni?
ada sesapa pernah cuba tak?

emmm
ataupun korang ade suggestion product lain?


harap korang boleh bagi cadangan.

thanks ya,
papai~


22 comments:

sayidah said... Reply To This Comment

apa kata hang p jumpa pakar sakit puan jerk baru bayar rm100++ dah dapat penyelesaian...

x pun beli jerk lotion panas sapu tiap kali period sapu kerap2
aku g doc dia ckp sakit sbb darah2 tisu2 tu nk gugur.. tu jer..

x elok wei slalu makan pill tu!!! baik tahan..selagi boleh..
xpul beli sarung air panas.. letak air panas kt perut..ala sarung cm getah tuh

Bittto said... Reply To This Comment

meh sini aku bebel...hihih
aku pon same gak, salu senggugu...
n ape aku buat, makan menstrual panadol tu je la...berkesan!!! haha~
mmg dadah betol...haha
tp kt ko xberkesan ek?
hurmmm, pasal evening primerose tuh...better ko makan la...
sbb bagus utk menstabilkan hormon...
xsilap aku larh kan...
akak aku pernah ckp...
maybe senggugut punca dari hormon ke kan...haha~ aku ngarut2 jer, ntah betul ke idak...
tp pil tuh xmembahayakan pun kalau makan....hihih~ insyaAllah...
itu aje bebelan aku ntuk hari ini..Sekian...haha~

weyh, dtg blog aku!!! bubye...

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

sya:
ha, tu la. ingat nak p cri pakar sakit puan la. tp x jumpa lg kt png neh.huhu. ang pnah p ka? dia bg ubat ka?

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

ifa :
ok eh primrose tu?
tu la ada org ckp ok.
ak ingat nk try gak la.
huhuhu.tak tahan dah ;(

sarah said... Reply To This Comment

aku pun ada cadangan..tap ni cadgan kamekaze pnyee..kwn aku pun sgt dahsyt sakit die ni..lg2 kalo time exam mmg xleh nk jwp pe mengungg ksakitan..die mse uh smpai pengsan kat kolej sakit sgt..then de makcik kolej angkat die bw p pk..n nak tau pe soution yg mkcik tu bg..dik lepas awk kawen nnti n dh mngandung n lahirkn anak..Insyallah sakit mse period dh takde..try it on..(^ - ^)

cik syara! said... Reply To This Comment

i think evening primrose oil tu oke jugak.
sebab my mom pon makan ubat tu.
dy kate bagus.hee :)
but dont take panadol menstrual too much.
because dy ada health side effect which may lead to mandul.
just sharing some tips. hee :)

mengenaldiri said... Reply To This Comment

salam..
awk2, sy juga mengalami senggugut yg teruk..huhu
tp penderitaan sangat berkurang bile pkai pad herba..
cubalah
yg avail tu
=)

Kucai said... Reply To This Comment

baby tipu... baby abiskn mknn 2 ok ja dlm pic 2.. x semawa meow lgsg2 pun hahah :p

baby.. abg setuju sgt2 dgn sarah.... meowwwww... ^_^

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

sarah:
lmbt lg kot nak kawen. mau 5 taun lg ak kna tanggung kesakitan neh. erkkk~ ;(

syara:
tp ade mmbe ckp primrose tu utk wanita 27++. takot gak.huhuhu
leh mandul?? my God!!!! mati sy!!! wuaaa~ T_T

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

mengenaldiri:
pad herba?jenama ape2 pun ok eh? tenkiu2. nnt i try :)

bucuk :
ada la baby semawa. abg yg xtau. wekkk! =p
stuju dgn sarah pn nak wtpa. 5 taun lg plg cpat pon! ;(

nuriz said... Reply To This Comment

salam cute pinky,
selalunya bdn kita lemah bila period..selalulah bersedia bila kita bersih..kita buat air yassin dan bila saja kita sakit, kita minum dan niat nak hilangkan sakit, insyaalah..

nuraimyasmin said... Reply To This Comment

petua member aku, tuam dengan air panas. air panas tu letak dalam botol, pastu tuamkan ket perut.

ade gak yg kate minum masam2. air gas ke. yang ni aku tak sure sebab tak penah try. kalo aku sakit, aku duk diam. paksa gak jalan2. sakit sangat, duduk. elakkan makan panadol tuh. bley kanser kot.

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

nuriz:
air yasin? emm.ok2, insyAllah sy try. mekaseh :)

min:
bley kanser??wuwuwu. takot~ ;(

cikCEPET said... Reply To This Comment

hahaaa~
cepet ta pena try 1 p0wn..
senggugut tido jep..
taleh na wat pape daa

:))

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

mne ley tido klu sakit sgt.. :(

Mommy Pinky said... Reply To This Comment

wah, ni memang penyakit stp bulan ni..solution dia mmg mkn pil warna pink tu je. hah, tak pasal2 tambah koleksi pink. adik pun kata, ngade sungguh, pil pun nk warna pink. kuikui~
tpi gile kebal perut tu, tak berkesan ek? guna la hot water bag tu,ala sarung getah, isi air panas tu. lega sket.

p/s: kak zana dah tak menderita sakit perut senggugut ni pas ada baby dlm perut ni..hihi ;)

Mommy Pinky said... Reply To This Comment

erk, lupa lak, pil pink tu mmg tak bagus utk kesihatan. alang2 dh tak berkesan tu, tak yah la makan :)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

emm.tu la psl.sy suke mam pil tu sbb wrna pink la.hahahah~ :D

wahh.nk kne ade baby gak la gitu.ngeeeeee~ =p

nanie (✿◠‿◠✿) said... Reply To This Comment

sy xbuat pape owh..
just tido,tido n trs tido..
hahaha ;p

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

emm. btol3. tido je yg bleh hilgkan rse sakit tu sekejap.huhuhuhu

mengenaldiri said... Reply To This Comment

jenama avail..
u're wlcome
=)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

thanks dear! :)

Related Posts with Thumbnails