Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Wednesday, April 28, 2010

KAMI PELIK LELAKI TAK HENSEM DAPAT AWEK SUPERB



tadi masa tengah facebook-ing

tetibe terjumpa group ni




tak sangka aku
ada jugak group macam ni.
by the way, perlu ke buat group macam ni??
ape motif nye??

pendapat i la kan.
TAK PERLU la nak buat group yang macam ni..
and TAK PERLU pun nak berfikiran macam ni.

cuba bayangkan kalau korang yang jadi "lelaki tak hensem" tu.
ape perasaan korang bila semua orang mengkritik kehodohan muka korang bila korang berdampingan dengan awek korang yang cun tuh??
pastu ade yang akan cakap korang dah buat "guna2" kat awek tu, sebab tu korang dapat dia.
apa korang rasa?
mesti sakit hati kan?


kita manusia mana ada yang perfect.
so tak payah la nak mengutuk kelemahan orang lain especially bab2 fizikal.
semua orang sensitif kalau bangkitkan hal kelemahan fizikal die.
die tak mintak dilahirkan dengan muka yang hensem macam tu.
kalau boleh semua orang nak cantik, nak hensem.
tapi kalau dah Takdir tentukan macam tu, kite nak melawan takdir ke???


kalau dalam bab couple neh.
bagi i, kite manusia diciptakan berpasangan dan saling melengkapi antara satu sama lain.
so, untuk melengkapi, mesti la ade sesetengah segi yang akan berbeza.
betul tak?

so tak pelik la kalau lelaki tak hensem dapat awek cantik pun kan?
nilai seseorang tak terletak pada kecantikan fizikal die.
tapi terletak pada HATI.

and yang paling penting.
jodoh kite memang dah ditetapkan di Loh Mahfuz sejak kite lahir.
kalau dah memang ditakdirkan jodoh dengan orang tak hensem,
kite nak melawan takdir kah?

dalam A-Quran pun dah tertulis yang
lelaki baik untuk perempuan baik dan lelaki jahat untuk perempuan jahat.
so terima jelah jodoh kita sebagaimana diri kita.
lagi mau melawan Takdir?
hmmmm


sangat penting untuk perempuan zaman sekarang
untuk pandang hati lelaki daripada pandang rupa paras die..
sebab sekarang dah sangat susah untuk dapat lelaki yang baik & soleh.
jadi, tepuk dada, tanya IMAN.. =)




20 comments:

Fathi Adha said... Reply To This Comment

tetiba nak komen...

tp dah tertulis semuanya kot.. lalala~

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

hahahaha..leh plak cmtu kan..
ngeeeee~

amirul said... Reply To This Comment

huhuhuhuhu..aku tau la aku xhensem tp awek aku lawa..jgn la smpai buat group gitu..waaaaaa..erkkkkkk..tbe2 jer...salam ya tuan rumah..hehehehe..

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

hahahaha..
tau pon ttbe.
ok skrg da tbukti ko ade awek.
sje je xnk ngaku kn.
blasah kang..
hahahha

░♥si lampu neon♥░ said... Reply To This Comment

complete each other ;)

SheY PuLL said... Reply To This Comment

hahah btl 2..:)

SheY PuLL said... Reply To This Comment

mcm sy...x hensome pun...cian saye..tp xpe la...seb baik xde awk yg cun..:)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

neon : yup. thats right =)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

shey pull:
btol3 (gaya upin ipin) =p

ala..klu de awek cun pe slhnye..
x salah..klu dpt tu kire rezeki la.. =)

Fadzrul Hisyam said... Reply To This Comment

Rilek sudah... selame ni aku menyolo xde pape pon...xperlu nak komplen pape pon...hehehe...

planet putih said... Reply To This Comment

ye ye..
saya sokong dgn awak..
xpatut buat group mcm tu
ape2 pu,nice blog!!
sudi2 la datang ke blog saya
(^ *)

Nur Farahana said... Reply To This Comment

group kat facebook makin merepek. takot maken burok jd nye kan kan.kan.kan. ish2

kilatmerah imchigo said... Reply To This Comment

maknanyer..kau xlawa la ni ek???sbb kucai ensem jer aku tgk..ngehngehngeh

N said... Reply To This Comment

smakin tak terkawal group2 kt fb nih.haha,byk tol merepek2

Pancing Awek said... Reply To This Comment

hahahaha...ape hal ler group mcm nih pun ade

Almy said... Reply To This Comment

Aku sokong....

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

sham:
ni bkn soal solo ke ape cik abg oiii..ni soal berpasangan..aiyakkk~


planet putih:
thanx sbb sokong sy..
nnt sy singgah blog awk keh?
skrg bz lg..xde msa..hehehe


farahana:
tau xpe..mcm2 dah fb tu..dulu x serabot sgt cm skrg ni..
skrg ni da makin pelik2 da..
aiyooo~

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

kilatmerah:
up to u la..
ko yg memandang, so ko tau mne yg cantik, mne yg x.. =)

N:
btol3


pancingawek:
tu la psl..pelik2 tol dorg neh..ish3..xde kje da la tu...

almy:
tq sbb sokong sy~ =)

Polka Dot said... Reply To This Comment

they're actually mngutuk pencipta la kalo mcm tu..tu la jdnye bile pilih kekasih smate2 sbb paras rupa..hmm..

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

btol!!!!!!!
sy stuju!!!!!!

Related Posts with Thumbnails