Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Tuesday, January 4, 2011

Taman Pertanian Bukit Cerakah, Shah Alam.




Salam 2011 semuaaaaaa!


lamanya i tak update blog neh. kalau ikut hati, hari2 ade je benda nak cite, tapi lately terlampau busy l0rr..tak sempat sangat2.. :'(


actually cite ni dah tertangguh 2,3 minggu dah. tapi i nak cite jugak. hihihi~


sape dah penah pegi Taman Pertanian Bukit Cerakah ni??

w0o0o0..ramai lagi tak pegi. meh i nak cite pasal tempat ni sikit. eheh~


lets go bebeh...!!





entrance

firstly, beli tiket



dah ade tiket, baru boleh masuk! :)

tiket masuk RM3 je untuk dewasa


ok, ni map seluruh kawasan. pilih la nak pegi mane.
kawasan ni besarrrrrr sangat. memang tak habis jelajah kalau sekali pegi.


dalam ni korang boleh pilih sama ada nak naik bas yang disediakan, sewa basikal, atau jalan kaki.

kitorang pilih JALAN KAKI!

perghhhhhhh. sape yang penah pegi mesti tak pecaya kitorang jalan kaki kan?
**penat tu jangan cakap la beb! haha

nak tau sebab ape kitorang pilih untuk jalan kaki tengah2 panas & berjalan jauh gile??

sebab NAK BERGAMBAR SEPANJANG PERJALANAN.

muahahaha..kesian si dia berpeluh2 sampai basah baju sebab terpaksa ikut i jalan. s0rry sayang~ :P



sebab i jalan kaki la i boleh ambik gambar2 ni semua.

tempat ni still under construction. tak semua siap lagi.




Checkpoint 1, Taman Padi :



nama je Taman Padi, tapi yang ade cuma lalang. muahaha~ :P


sungai ke empangan ape ntah





Checkpoint 2, Taman Haiwan :

entrance.
**sila abaikan tapak sulaiman yang senget kat tengah tu. =.="


burung kakak tua putih yang s0mb0ng. penat i membebel2 depan die, tapi die buat d0n0 jek..grrr


first time i tengok landak depan mata tau. i tak berani ambik gambar yang tengah main2 kat sebelah tu sebab takut die panah i dengan duri dieee!! erkkk~


kura kura

Taman Rusa kat sini luas gileeeeee




kehijauan hutan. cantik! i like~



hai si cantik..agak agak bila kita boleh kapel?
**ayat jantan gedik zaman sekarang**


merak ni agak suka manusia. sebab bile kite datang, die akan datang hampir ke pagar.
comel lah kamu. hikhik


ni burung ape ye? tak penah kusedari akan kewujudan mu diatas muka bumi ini. haha





Checkpoint 3, Kampung Idaman :


sesape yang tak s0pan, tak boleh lalu jalan ni ok? :P



Kampung Idaman ni luas sangat. ala2 homestay gitu~


homestay ikut negeri. semua negeri ade kalau tak silap. ini negeri i~!! :'D



still dalam Kampung Idaman, depan cafeteria kalau tak silap.


cantik kan landskap die? :)



pastu kat area2 homestay tu, ada mende2 ni :

dam ular


teng teng / ting ting.
**tak sure ejaan nye. haha

untuk kanak2 yang menginap situ main kot.
tapi i pun main jugakkkk! hikhik



eh eh macam dah panjang sangat je entri ni?
so i akan sambung perjalanan i kat sana next entri ok?
wait ya! :)


by the way, meh la singgah2 blogshop i, WardrobeSiGadis.


byeeeeee!



21 comments:

shah amirul said... Reply To This Comment

saya pun ada post pasal taman pertanian bukit cahaya ni
hee

http://shahfreshtilldeath.blogspot.com/2010/12/berbasikal-di-taman-pertanian.html

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

bukit cahaya?? ke bukit cerakah?? huhuhu

padle said... Reply To This Comment

bukit cerakah?lame xpegi..

nape pegi xajak...:P

padle said... Reply To This Comment

folo kamu!

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

mampos nak ajak! kang awek kamu bawak parang kejar sy..haha :D

9W2URY said... Reply To This Comment

Huhh...best la nampaknya.
Dulu2 ada juga pegi, kalau tak silap ada rumah 4 musim sini. Skrg tak tau ade lagi ke tak...

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

ad0 ad0. wait next entry. ngeheheh~ :D

sheera catus said... Reply To This Comment

sila meow meow dgn kuat di sini? okey.."meoooowwwwwww!!!!!"
amacam?kuat tak?hahah~
(komen xde kaitan ngn n3 kot..ngee~:D)

Dye Kronniesar said... Reply To This Comment

best nyer jenjalannnn je ekkk?
hehehe

HonEyBuNNy said... Reply To This Comment

suka2 g sini...;_)

Ain Asrar said... Reply To This Comment

best nyer..nnti bawak kiter pg pulak eyh!! ehehhe

SheY PuLL said... Reply To This Comment

memmang best pun bukit cerakah nieh...
tp 2 lah..tggu beli DSLR dulu nak p mane2 pun..:)

HonEyBuNNy said... Reply To This Comment

yunk..ila da order baju la....dpt x ila da sent order form? lau dpt..terus msg ke hp ila la eh....heheh

padle said... Reply To This Comment

hehe..nnt aku bwk la awek aku skali..bole cycling same2..best3!

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

mizah : ko memang..grrrrrr

kronniesar : hobi tuh! :D

ain : jom3. i on je..hihi

epul : dah beli nanti kasi2 la pinjam eh..sharing is caring kan? hikhik :P

honey : sudah cayang! :D

LiFe KaMi said... Reply To This Comment

best2 mmg kena pi singgah ni..:P

Yastro said... Reply To This Comment

Alang2 mencari map bukit cherakah...terus drop komen kat sini...hehehe

Liyana said... Reply To This Comment

landak tu tgh tido ke.. comel giler kot.. :)

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

@LiFe KaMidah singgah belum yunk? hehehe :D

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

@Yastro : thanks for dropping by :)
singgah la lagi ;)

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

@Liyana : a'a. tengah tido. comel sangat! nasib takleh pegang je. hikhik

Related Posts with Thumbnails