Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Saturday, January 15, 2011

Taman Empat Musim, Bukit Cerakah




hello ebelibadi!




ehemm..ehemm..
disebabkan i dah hampir sihat, so i kembali ber-blogging! heeee~

banyak gile dah cite yang tertangguh ni.
tapi takpe, i akan cite jugak semua kat blog ni nanti. ngeh3~


ok, continue with my entri about Taman Pertanian Bukit Cerakah hari tu.
sape belum baca sila klik link di atas ni. hihi


of course semua penah dengar Taman Empat Musim ni kan?


entrance


kalau pegi Bukit Cerakah je wajib akan singgah Taman 4 Musim ni!
yelah, kite negara Khatulistiwa je kan, so mestilah jakun nak tengok salji, musim luruh, musim bunga kannnn..ngehehe~



last time i pegi bulan Disember, MUSIM SEJUK!



tiket masuk RM3


mase nak masuk ni nampak dekat pintu tu die tulis suhu -8 darjah Celcius.
perghhhhhh! i dah cuak dah, sebab i ni memang jenis tak tahan sejuk.


dah la sebelum tu kitorang berjalan kaki dari entrance ke Rumah 4 Musim ni.
tengah berpeluh peluh, tetiba msuk tempat sejuk gileeeeeeee. agak2 ape jadi? huhu =.="



cantik kan?


masuk masuk je terus posing. ngeh3~


tapi tak best sangat la. tempat ni kecik je and dia hanya bagi 2 ruang je untuk bergambar.
tu pun jenuh berebut & beratur.
masuk dalam ni 2 minit je tangan i dah keras. nak tekan kamera pun susah.
sejuk gileeee kot.



i sempat snap beberapa pic je. tak shuke tawww~






time ni i memang dah tak tahan.
sejuk gile2 dah. nak posing pun dah tak selesa.
lagi pulak ramai orang kiri kanan duk usyar sebab semua duk tunggu turn nak bergambar.
perghhhhh. tak masyuk betul. grrr




tapi sayang ah. dalam ni kite tak boleh nak pegang2 salji or nak masuk bergambar atas salji ke ape ke..

sebab?


ni ha :



lagipun ni bukan macam salji betul.
ni cuma ais ala2 ABC tu jeee

tapi ok la kan.
at least merasa la jugak ala2 duk kat winter sonata. eh eh? :P


i sempat bergambar kat 1 side je. 1 side lagi i tak pegi sebab tak tahan nak beratur.
sejuk gile2 dah. so i pun terus keluar dari situ.
RM3 untuk 3 minit. sob sob :'(


keluar2 dari situ je, panas terik!
perghhhhh. memang boleh demam!
mula2 panas peluh2, lepas tu sejuk gile2 nak beku, then panas balik.
grrrrrrr~


overall, ok laaa.
i nak pegi musim bunga pulak nanti. mesti shantekkkkkkk cangat!
jommmm? :D



November -Februari : Musim Salji
Mac - Mei : Musim Bunga
Jun - Ogos : Musim Panas
September - November : Musim Gugur



kat depan Taman 4 Musim tu ada ni :


actually untuk kanak kanak, tapi.....


kanak kanak besar pun mainnnn!! hikhik :P

ni gambar candid ok. grrrrr


ni bukan candid. ngeh3~



depan tu jugak ade tasik.



panas gile kot time tuh.
OMG! sunburn tauuuu~




lepas tu i jalan jalan sikit lagi kat situ.
nampak signboard Taman Arnab.

so i pun excited laaaa!
shuke tengok arnab sh0mel2..hikhik



Taman Arnab and Taman Haiwan lain tau!

walaupun kat Taman Haiwan ni ade arnab batu kat signborad, tapi kat situ takde arnab!

Taman Arnab ni kat area Kampung Idaman.


kat sini Taman Arnab.


first impression i bila sampai sini,
"mak oiiiiiii..besaqnya arnab!"

terus terkedek kedek i lari panjat naik kat arnab tu. shomel lah! hikhik



arnab tu nak telan shaye..lariiii! lariiiii! :P



tapi kan..
tapi kan..

sedih tau...arnab2 kat situ dah takde laaa..
tinggal sangkar je..arnab kat situ dah dipindahkan..
taktau la pegi mana..Bukit Tinggi kot? huhu
sedihhhhhhh tak dapat main arnab shomey..



lepas tu dah tak larat jalan dah.
tunggu shuttle bus jela.

bas ni pun penuh. jenuh rebut2 nak naik. hukhuk



sampai kat luar tu, wajib lah beli favourite i !!!



nyummm nyummm!! (^^,)



tapi agak mencekik darah la harga aiskrim kat uncle ni. sob sob :'(




ok dah penat bebel.

so where are we going next?






13 comments:

Kucai said... Reply To This Comment

so.. buah ati abg nk p mna lg pas neh...?? (^_^)

nnt2 kita plan laen kalo ada fulus dan masa keh..?? :)

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

thanks syg!!
rindu nak jalan2 sama kamu~ :'(

LiFe KaMi said... Reply To This Comment

suka cutei gi jalan..
byk baca pasal entry jalan2 ni..
lama betul tak pergi sana masa sek. rendah ape..huhu..
kena bwa anak jln2 plak kat sni..hehe

AkuBiomed said... Reply To This Comment

La ingatkan Taman Pertanian di Bukit Cerakah lama dah bungkus?

Syed Hilmi Syed Yahya said... Reply To This Comment

cantik2 gmbar...nice post...!! nice stail...

HonEyBuNNy said... Reply To This Comment

SUKA DATANG BLOG NEH TGK GAMBAR2...HEHHE...tuannya pun cntik...;-)

Dear: baju dah sampai...Chantik..TQVM

nuraimyasmin said... Reply To This Comment

lorh aku ingat gadis merah jambu mane la pulakkkk. haha ko rupenye.

nik rosmawati said... Reply To This Comment

ingat minggu lepas nak pegi sini.nak tgk salji tp bila fikir mesti ramai org dan nak kena beratur tu yg malas.

maybe kena pegi bukan time ct sek kot baru tak ramai.

ANATI SOKI said... Reply To This Comment

ngee.. suke je kamu g jalan2 ekh.. heheheh.. :)

messy_mess said... Reply To This Comment

nak ikot g jenjalan next time bole ~

Ali ridha said... Reply To This Comment

satu tiket RM3 murah la.
sekali masuk tu.rasa tak rugi pergi banyak kali.
bagaimana pula tempat letak kereta.kena bayar berapa? RM12 ke.

# # Perempuan tolak cinta lelaki baik !# #

# # Perang baju-T RHETT & LINK’S !# #

# Mak Ana raffali suruh korek bakat !#

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

kami : mesti pegi! da byk yg best..tp still under construction..huhu

biomed : hah? kenapa fikir gitu? ade je..makin mmbangun ade le...

syed : thanks babe! :)

honey : really? bagus la klu u suke..nnt bole beli lagik.. :D

min : cissssss! smpai hati ko x kenal aku.. :'(

nik : hihi..betol2..g waktu biasa aman sket..eheh~

anati : of course suke! hobby tuh~ ;)

messy : jommmmm! hahahaha :P

ali : parking FREE je :)

AZRUL AZMI said... Reply To This Comment

wah2... ingat ke pakai baju same je tiap2 hari...rupennye warna je sama... tak de baju warna selain warna pink ke?... tapi tak pe la..nampak comel....
thanks for visiting my blog....
hope u can follow...
BTW, best jugak buat chromosome tu... turner sindrome ade....??

Related Posts with Thumbnails