Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Sunday, December 5, 2010

kenapa perlu menipu untuk melariskan jualan?





salam semua!


entri hari ni agak emo sikit ye kawan kawan.




kemarin i pegi Bintang, shopping barang2 makanan sikit.
waktu kat rak makanan segera i tertarik tengok produk baru ni,
INSTANT LAKSA UTARA





kat situ ade tulis 100% natural.
rasa ikan sebenar.


perghhhhhh..at that time memang kecur air liur teringat laksa penang.
so i pun beli la 1 cup untuk cuba dulu.



balik tu i pun masak la laksa tu.

mula2 i dah rasa semacam sebab bau pelik.
then bila i rase kuah nye, damnnnnnnn!!! yuckksssssss! nak muntahhhhhh!
then try rase isi nye pulak, euwwwwwwww...loyaaaaaaaa!!!





agak agak la wei nak buat produk pun..korang tak rasa dulu ke produk korang ni sebelum jual?
korang terus2 je pasarkan produk korang tu korang ingat boleh laku ke?
cukup la i sorang yang terkena. i taknak kawankawan yang lain pun kena. huhuh~


actually this is not the main point i nak cakap.
the main point is, why on earth u must use word "UTARA" untuk lariskan produk kau??
korang tau tak ini akan menjatuhkan imej produk2 yang memang asalnya dari utara tapi SEDAP tak macam produk kau yang rasa macam shit tu??? grrrrrrrr






i dah lama perhatikan hal2 camni.
dah 3 tahun i duk Bangi, KL, macam2 i tengok diorang jual dengan letak nama "laksa PENANG", "laksa UTARA", "charkoeyteow PENANG", dll.

selalunya i akan cuba mende2 yang ade state Penang or Utara ni.
well, i anak jati Penang kan.
tapiiiiiiii bila i makan, damn!! seriously i rase nak bakar kedai tu! grrrrrrrr


korang2 yang buat mende2 camni, korang penah makan tak THE REAL LAKSA PENANG?
penah makan tak THE REAL CHARKOEYTEOW PENANG??

kalau tak tahu, jangan buat sebarangan!!!
haishhhhhhh..marah betul la..



just imagine, kalau la sorang pembeli ni memang tak penah makan the real laksa penang, then die cube beli laksa penang kat pasar malam Bangi yang rasa nye macam shit, what he would think about the real laksa penang???


eeeeeeeeeeee...tolong la jangan menipu customer untuk keuntungan sendiri.
keuntungan yang korang dapat dari hasil penipuan tu cuma di dunia je..
fikir fikirkan lah~~





sorry ter-emo. bye!





13 comments:

Muhamad Zaki Zafir said... Reply To This Comment

produk skrg pun byk yg mcm ni..dari makanan smpi la ke servis.byk betul terms & conditions apply.tulis kecik2 lak tu.

EmanCloud said... Reply To This Comment

wah marah habes nampak. iyer lah taktik je tu nak lariskan..

.::: Princess MOMOY :::. said... Reply To This Comment

tgk gambar pun x sama
hmmm...
MY RECENT POST: WEEKEND PROJECT-Sin Chan dan Prangkap Nyamuk

ferry said... Reply To This Comment

hehe..nama pun rasa ikan sebenar..dia bagi isi perut ikan kot

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

zaki :
zaman sekarang ni org menipu utk buat duit. haih~ =.=


eman :
mesti la marahhhhhh! grrrrrr

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

momoy :
tau xpe. tp mase beli bekas tutup n dibalut. mane nak tau~


ferry :
mungkin! grrrrrrr

Cikbelog said... Reply To This Comment

iskk tak patut..tapi kalau yang instant memang tak bes..mostly lah kan

Rifki Fauzi said... Reply To This Comment

hallo teman,

saya mau minta tolong nich... Boleh nggak..???
Begini...saya kan sekarang sedang mengikuti sebuah kompetisi blog.
Nah, saya butuh support dari teman agar bisa menang,
untuk memberikan komentar pada artikel saya di :
http://rifkifauzi.blogdetik.com/index.php/2010/11/dari-internet-sehat-jadi-hebat-dari-dunia-maya-jadi-nyata/

TERIMA KASIH BANYAK

salam teman blog,
Rifki Fauzi
(weowe.blogspot.com)

nik rosmawati said... Reply To This Comment

kalau yg instant ni jarang sgt la yg best kan :)

wan muhamad said... Reply To This Comment

wah marah betul.. tapi biasa la iklan jew lebih kualiti tak de sekali kena orang dah tak beli dah..

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

nik:
betul3. tapi megi sedap! :D


wan :
tu la pasal. panas hati wohhhh!

SheY PuLL said... Reply To This Comment

itu bukan menipu lor...:) itu namenye SKILL MELARISKAN JUALAN..:P)

LiFe KaMi said... Reply To This Comment

kalau mcm tu mmg skali je org beli dah sah le mmg tak laris pun ,skit hari tu tkde la produk tu..percaya le..:)

Related Posts with Thumbnails