Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Sunday, July 18, 2010

Aku Taknak Jadi Belon!


salam..hai semua!!


sorry lama tak update. 2 3 hari ni busy lah.
maklumlah, dah mula sem baru..huhu~
*sibuk cari duit jugak~


tadi i menghitung hari, rupa2nya lagi 2 bulan nak raya!
bulan depan dah puasa.
wah3. tak sabar~~ 


memandangkan raya tak lama lagi, i nak ajak korang sume diet!
nak tak? hehe. i tengah diet ni.
*kalau tak diet takut tak muat baju raya nanti!


i diet dah seminggu. dah turun 1 kg. yeyeyyy!! 
i saje diet awal2 sebab biasanya waktu raya berat i naik 3-5kg!
itu belum kira berat yang naik waktu bulan puasa.
(orang lain puasa berat turun, i puasa berat naik)
wuaaaaaa~ T__T




berat i senang naik, & boleh kata senang turun jugak la.
sebab ape? mummy i kate sebab i ni lemak air.
ala, lemak yang lembut2 macam belon taruk air tuuu
mummy kate lemak pejal susah kurus.


disebabkan lemak i yang lembut2 ni la berat i senang sangat naik.
biasalah, bulan puasa nafsu makan memuncak2.
especially kalau pegi bazar ramadhan.
kalau boleh setiap juadah yang dijual, semua i nak beli!


itu belum kat umah lagi. kalau kat umah, mummy i memang sumbat anak manje die ni makan cukup2. biar jadi belon, asal dapat makan sedap2. haha

so, macammana la tak gemuk kan..huhu


ok, kalau cite pasal raya pulak.
biasanya cuti raya seminggu je.
boleh bayang tak, dalam masa seminggu raya berat i boleh naik 3-5kg!
agak2 korang la kan..banyak mana i makan dalam 1 hari? haha


sebelum i cite korang kena tengok habit makan i dulu.
klik SINI


ok, meh nak cite~

setiap kali raya, cuti seminggu tu memang setiap hari i pegi beraya atau erti kata lain, setiap hari i pegi makan makanan berlemak banyak2 kat umah orang.


raya pertama --> raya umah sedara mara, umah jiran2.


raya kedua --> umah bestfriends.

raya ketiga --> umah kawan2 yang dekat2.


raya keempat --> konvoi dengan budak2 sekolah rendah.


raya kelima --> konvoi dengan member2 sekolah menengah pusing Balik Pulau.


raya keenam --> konvoi umah member2 serata Penang.


last day --> kemas barang, balik kampus dengan hati yang belum puas beraya~ T_T



see? aktiviti raya i sangat padat ye kawan2.
dari pagi sampai malam i senaman mulut & senaman perut.
mengunyah tak henti2. yelah, makanan2 macam ketupat, nasi impit, rendang,kuih raya tu sume dapat makan waktu raya je. setahun sekali. so bila dapat makan, makan la puas2! :D



tapiiii
lepas seminggu tu memang kena diet balik lah.
kalau tak nanti kena pakai baju kurung jela hari2 sebab semua baju dah ketat. erkkk!


so, untuk mengelakkan i terpaksa diet maut lepas raya nanti, i nak diet sekarang!
biar kurus kering sekarang asalkan i tak meleleh2 air liur tengok orang makan sedap2 lepas seminggu raya nanti. heh

*i siap ade weight scale dalam bilik tau!


so, ada sesape nak join i diet tak? :P








13 comments:

Kucai said... Reply To This Comment

ry umah abg...??? :(

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

last year kan abg tmasuk dlm kategori bestfren? (^^,)

kakngah said... Reply To This Comment

pose dh hbs gnti lom??
hiks!

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

belom!!!
wuaaaaaaaaaaa~ T___T

ASaDa RyutaRo said... Reply To This Comment

hahahaha.. dahsyat dia ni beraya.. tak sampai sebulan lagi nak puasa.. yeah!

err.. yg baru kurang 1 kg tu timbang time bila? lepas po-po ke lepas makan? lalala~

Kucai said... Reply To This Comment

huhu tahun neh..?? :(

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

ASADA : hahaha. soalan xley blah. :P

itu timbang pas mkn la syg. hehe~

abg : taun ni punya blum plan. hehehe :D

ain fathihah said... Reply To This Comment

aku punya pulun nak naikkan berat badan, hg nak diet plak

wardrobesigadis said... Reply To This Comment

hahaha. mai amk lemak ak sket.
haha~
ak nk mantain sederhana cm skrg..x gemok x kurus :)

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said... Reply To This Comment

saye! saye!

yatie said... Reply To This Comment

cute lor..belon comey what..hehe

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

sue : jommmmm!!! hehehe~ :D

yatie : tamau la. nnt jatuh saham. ehek~ =p

sweet said... Reply To This Comment

pic yang no.3 tu mamat yang pakai baju biru yatim kan nama dia hehehe xsangka kawan awak kawan saya jgak

Related Posts with Thumbnails