Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Tuesday, July 20, 2010

Universiti Kebangsaan Monyet?!




mood : geram + sakit hati



ini bukan masalah baru. dah bertahun2.
semakin hari semakin banyak monyet membiak kat UKM neh.



kenapa pihak atasan tak ambik tindakan?
yes, i know universiti ni kawasan hutan bukit bukau.
tapi itu tak bermakna kite tak boleh ikhtiarkan ape2.


monyet2 ni mengganas dari dulu lagi.
tapi kenapa cuma memejamkan mata buat2 tak nampak ape yang berlaku?



sebelum ni ade student jatuh tangga sampai patah kaki akibat kena kejar dengan monyet.
ape yang ditunggu lagi?
kematian seorang student implikasi daripada perbuatan monyet2?
itu perkara yang boleh dibanggakan kah jika masuk muka depan akhbar?


hari2 monyet buat kacau kat kediaman pelajar.
masuk bilik curi makanan, sepah2kan makanan dalam bilik, sepah2kan barang2 dalam bilik, curi itu ini.
waktu siang langsung tak boleh buka tingkap.
pintu pun tak boleh buka, nanti monyet masuk. udara tak boleh keluar masuk dari bilik.
cuba bayang ape perasaan kami sebagai students??
happy kah dengan keadaan sebegini??




especially untuk girls, menjerit2 ketakutan bila monyet ade depan bilik or depan toilet.
or on the way ke kelas.
anda rasa itu jeritan kegembiraan kah?


serius aku tak faham kenapa hal ni dipandang remeh oleh orang atasan.
ye, memang tak boleh basmi 100% monyet2 tu.
but at least try to reduce the monkeys population laa.
i really2 upset lah dengan hal ni.
since i first year until now i was in final year, this problem keep going to happen.
haish!



tengok petang tadi punye angkara :


monyet selongkar & makan semua makanan dalam peti sejuk kitorang.



habis bersepah2. geli kottttttt. sape nak cuci?



pandai buka peti sejuk & freezer. monyet universiti kan? heh



anda rasa happy tak kalau mende macam ni jadi pada anda SETIAP HARI??




14 comments:

The Absolute said... Reply To This Comment

ni monyet2 yg ada digree la kira...hahaa..
mesti dorang pn ada FB..
hahahha/..

nuraimyasmin said... Reply To This Comment

gile ah. monyet2 ni kene masuk kuliah subuh ni, kasik sdar sket. haha. eh menakutkan oke monyet gmba 1st tu. tp aku suke monyet yg comel. xD

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

absolute :
tgk gmba tu, diorg ade laptop beb!!!
msti ara de FB.
haha~

min : ko suke? ak benciiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

faizal said... Reply To This Comment

mak aii..makin advanced monyet skrg nie ek..asenye mesti diaorg wt degree kt ukm tue..

Fakhrur Razi said... Reply To This Comment

hahahaha hebat monyet2 nih XD
slamat depa dop tau cmner nk bkk botol air tuh =.="
tpi they'll learn someday
dpt lecturer yg best2 xD

hiro said... Reply To This Comment

latih la sekor..nnt senang kalu malas nak turun beli makanan..suh monyet p beli..ehhee.

Wawa Zolkepli said... Reply To This Comment

monyet nk cari kwn manusia lak kowt..tp bile dowg nk kwn, sume jerit2..tuh yg die sepahkan sume tuh..
mogok lah konon nyerr..
ape kate pas ney klo nmpk monyet,senyum..bygkan monyet tuh baby milo. chomey!!


p/s : jiran sblah uma bela monyet..

Cik Yuki said... Reply To This Comment

monyet skrg ni da moden.
tp ta pndi berdikari.
m'curi lg. haish.!

len kali bwk dorg msuk kuliah skali. ahakz.~

hahaha

fndrocka said... Reply To This Comment

hurmm..boleh diketengahkan kepada Aduan Rakyat TV3, iye dak

buaya said... Reply To This Comment

salam ziarah

dijemput menjadi follower sy k

buaya said... Reply To This Comment

salam ziarah

dijemput menjadi follower sy k

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

faizal : mungkin ah. diorg wt lecture cara merosakkan harta benda manusia. =,=

razi : btol2. one day mesti akan jd gitu. haish!

hiro : ko tlg latih bole? :P

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

wawa : taknak.......x suke.........baby milo pun x suke sbb die monyetttt!! wuaaa!! T___T

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

yuki : tu la. diorg jahatttt! ;(

fndrocka : btol3! bole masuk paper neh. grrr

buaya : ok dear. nnt i singgah ye. :)

Related Posts with Thumbnails