Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Monday, July 12, 2010

Fraser Hill - tempat orang kaya sahaja.

salam semua!


sorry lama tak update blog.
baru sampai UKM neh.
owh, i terasa homesick!



mari dekat..mari dekat..

kali ni i nak cite pasal Fraser Hill.
tempat orang2 kaya beistirehat. orang miskin macam i jangan pegi.




dulu kalau sebut Fraser Hill, i tak tau pape pasal tempat ni.
bila i dah pegi, baru i tau.

kenapa i cakap tempat orang kaya?
meh nak story mory sikit.



firstly, HOTEL.

kat sini hotel semua bernilai ratusan ringgit ye kawan2.
majoriti RM200++

budget hotel pun takde.
yang kononnye budget hotel, still mahal.
kalau korang pegi, i suggest stay kat Puncak Inn or Jelai Resort.
i pegi Friday. ni room rate untuk standard room.

Puncak Inn- RM110
Jelai Resort- RM90


Puncak Inn kat tengah2 pekan. Jelai Resort nun di atas bukit. *quite scary*

i pilih Jelai Resort.
sebab nak ambik 2 bilik, kena la pilih the lowest price. huhu


::Jelai Highlands Resort::


balcony bilik. cantik permandangan dari atas ni.




i sangat suke kerusi ni ye!
comel gileeeee
rase macam nak bawak lari je.
dah la comel, lembut & boleh pusing2 lagi.
suke nyeeee~ (^^,)


duduk dalam tangan. weee~


Fraser Hill paling terkenal sebagai BIRDWATCHING place.
pagi2 waktu i terbongkang lagi atas katil,
dah ramai yang datang kat depan hotel untuk snap gambar burung2.
sebelum subuh diorang dah start.
gile fanatik betolll~



i pun nak gedik2 snap gambar burung jugak macam diorang.hikhik.



ok, bab MAKAN pulak.

i tak ambik breakfast kat hotel. tujuannye untuk save budget lah. hehehe
so i pegi mamam kat Fraser Hill Food Garden.


tempat ni macam food court biasa yang korang makan tu laa


i mam dekat Mimi Strawberry Restaurant.
sebab? kedai melayu & harga boleh tahan.

nasi goreng + sup ayam + apple juice = RM19



Restoran ni jugak sediakan ini!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.

wahhh! manje nye diorang dengan i~ (^_^)




tempat nak jalan2 kat sini tak banyak sangat.
sebab ni kan tempat orang kaya beristirehat lepas da penat kumpul duit berjuta2 lemon.


kat sini popular dengan golf. mainan orang kaya kan?

::Fraser Hill Golf Club::


kalau nak cuba archery or horse riding, ade jugak.
pegi dekat The Paddock.
tapi i tak pegi pun sebab pakai seluar putih. nanti kotor. =.=


ade boating jugak.
pegi dekat Allan's Water.
i tak pegi jugak.


and paling banyak, denai2 untuk jungle tracking.
sesape yang nak tengok keindahan alam, boleh ar pegi.
banyak trail yang ada kat sini. pilih je mane nak. hehehe.


i just lepak2 je kat sana.



si dia dikelilingi bunga bungaan


bunga2 kat sini sangat mekar & cantik yeee~


sangat suke taman ni. cantekkkkkkkk!






Clock Tower - lambang kemegahan Fraser Hill




alamak. lupe nak cite.

lagi 1 yang tak best kat sini, jalan nak ke atas bukit ni.
sebelum jumpa entrance Fraser, dua halangan kena tempuhi.

1st, jalan yang bengkang bengkok tahap dasyat punye.
jauh jugak jalan ni. sejam lebih kot.
make sure driver tu cekap bawak keta lah ye. huhu.

2nd, jalan untuk sampai entrance Fraser, dipanggil The Gap.
jalan ni kena gilir2 lalu.
sejam turun, sejam naik, sejam turun, sejam naik.
paham tak?
kalau tak paham, tengok ni.



nampak tak jadual tu?


masa ni kitorang tengah ready nak turun.
tunggu lampu merah bertukar hijau.




walaupun tak banyak mende boleh buat atas ni,
i really happy dapat pegi sana.
sejuk jugak atas tu.
lebih kurang cameron kot.


anyway, thanks alot to my dear sebab sanggup susah payah bawak i pegi sana. :D


notamerahjambu : tempat berbukit di Malaysia, cuma Bukit Tinggi i belum pegi. bila agaknya eh?



12 comments:

r-mean said... Reply To This Comment

xpernah pegi ag tempat nih..

Kucai said... Reply To This Comment

w'pun abis byk duit.. tp siyes berbaloi.. ngeee.. best dpt spend time skali skala mcm ni kan.. pi bercuti tenangkan fikiran.. kalo baby nk pi bukit tinggi.. nnt kte plan g sana plak keh..?? abg dh jmpa jln nk pi ats 2.. ^_^

Mario said... Reply To This Comment

tak mampulah klu camni...

farysa said... Reply To This Comment

kerusi jari tu cm kt umah farysa
hehe

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

r-mean :
nnt pegi la dgn family. jimat duit awk. hehehe :D

abg :
orait dear!!!!! nak3! :-*

mario :
haha. g scara bajet ar. mcm sy. hehehe~ :D

farysa :
yeke? beli mana? nakkkk!!!!

hiro said... Reply To This Comment

elo..

lama tak jupe sejak kmkn..ehee

cuti sem tu pergi jalan sakan?

Fina Fento said... Reply To This Comment

bestnya dapat jalan - jalan bersama tersayang ♥

Boey said... Reply To This Comment

THANKS

Kucai said... Reply To This Comment

hehe mmg best hehe ;p

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

hiro : siapakah anda? :-S

fina : mesti la. u pun bole pegi~ :)

boey : ure welcome boey~ :)

abg : meow~ :P

Sakura Hikari said... Reply To This Comment

cantiknye awak dressing

wardrobesigadis said... Reply To This Comment

thanks sakura :)

Related Posts with Thumbnails