Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Saturday, July 2, 2011

Mini Zoo Kuantan, Pahang :)


Hello Guys!

dah weekend ni. tak keluar jalan-jalan ke? hehe.
today i nak suggest one place untuk korang jalan-jalan.
see the entry title, Mini Zoo Taman Teruntum Kuantan Pahang :)


dah nama pun Mini Zoo, so memang kecik je la Zoo ni. tapi ok la sekadar nak jalan-jalan sikit.
banyak jugak haiwan dalam ni. sesuai untuk pencinta binatang macam i. ngeh3~ (^^,)




ok jom kite teng0k binatang ape yang ade kat sini!




i excited gileee nampak beruang ni.
this is the first time i see a bear with my own eyes!!
sooo cuteeeee~


tapi kesian la kat die. tinggal seekor je kat situ. die nampak macam b0sannnnnn sangat.
bergerak pun sl0wwww je. sedih tau :(







ni i saje je pergi p0sing depan kerbau tu. mentang-mentang pakai merah makngahhhh! HAHA.




korang tau tak ni binatang ape? first time i tengok tauuuu!
its like memerang, tapi besarrrrrr. ekor panjangggg.
i baca info kat situ, dia dikenali sebagai Binturung or its scientific name is Arctictis Binturong.
so, i got a new kn0wledge here! :)




i think this is rumah burung. tapi its like usang sikit la. huhu. mungkin takde orang jaga, then burung-burung pun tak selera nak tinggal situ. HAHA.

f0untain yang dah tak berfungsi. tak cukup bajet k0t. hukhuk :(

reflecti0n





i panggil burung ni.

"kruuuu..kruuuu.."

reaksi dia :


i reply : "nak ambik gambar.."


see? kerek gileeeeeeeeeeee!!

i pun taktau burung ape tu. Burung Kerek kot? HAHA






kat sini ade rabbit jugak. tapi rasanya macam ada 2 ekor je.
comeyyyy..rasa nak peluk-peluk je! tapi die taknak orang pegang.
nak pegang je terus die lari terk0dek-k0dek. grrrr~



jangan lupa amalkan tips untuk jadi c0mel ni! hikhik (^^,)




and........
an0ther new kn0wledge i got at this zoo.


Sang Kancil rupa-rupanya kecik jeeeeeeeee!!!!
selama 21 tahun i hidup, mati-mati i ingat kancil tu besar macam rusa.
oh noooooooo!!! kancil hanya sebesar kucing! i can't believe thissssss!!!
HAHAHAHA. how pathetic~





kat sini jugak ada Rumah Ular.



siapa cakap girl semua takut ular?? not me ok~
i berani tau. tengok gambar ni, penuh kasih sayang i terhadap ular tu. HAHA



ini pulak c0nt0h budak nakal :

HAHAHAHA :P



ni haaa ular terbesarrrrr kat situ. serius besar gileeeeeee & panjang gileeeee!
i rasa dia boleh telan manusia neh. wuwuwuwu takutttttttt :(




korang nampak tak ape yang terdampar dalam ni?
kesiannnn je nampak die. punye lama i duk usyar die, sikit pun die tak bergerak. pengsan k0t? huhuhu.





i suke biawak ni. (taktau ape nama sebenar :P )
die memang pandai gile p0sing. kalau orang angkat camera untuk capture gambar, die terus p0sing macho. HAHA. tak ley blah betul~


cari benda tersembunyi! ngehehe~ :P





ni pulak namanya Kucing Batu. nama scientific Prionailurus bengalensis.
nampak macam garanggg je. fizikal dia macam kucing hutan.



geram dengan burung b0tak ni. s0mb0ng gile, taknak layan i. tak suke tawww~~ =.="
nama scientific Burung Botak ni Leptotilos javanicus.





kesian lembu ni b0san sampai mer0yan pergi makan besi. HAHAHA




ostrichhhhhh!!! i suke teng0k mata dia. c0mey :D


see? kan dia dah perasan. HAHA :P



if i'm n0t mistaken, this is Helang Siput or its scientific name is Haliaeetus Leucogaster.



ni binatang apa eh? tak sempat teng0k namanye. babun kot? HAHA. suke hati je kann :P
binatang ni aktif gileeeeee! payah betul nak capture gambar die.
terl0ncat sane, l0ncat sini. gayut sane, gayut sini. pening kepala teng0k dia. HAHA



kat sini jugak ada Taman Permainan untuk kanak-kanak.
penat jalan-jalan tengok binatang, boleh lepak sini jap. hehe



direct0ry




lastly. nak jugak capture gambar kasi nampak black bear kat belakang tuuuuu.
i ad0re u lah bebear! ngeeeee~



selamat jalan-jalan ye kawan-kawannnnn!
daaaaaaaaaa~~




23 comments:

jIwA mUsiC aRt said... Reply To This Comment

uishh..
hidup lagi tempat nie ghupenye..
ingtkan dah lama KO..
dah lama tak melepak cni..
still tak berubah cm dulu...

iwan_dextrous said... Reply To This Comment

seronok dia ea.hihi

aQi + GenGkey said... Reply To This Comment

hye..
sy tapir kesepian..keh3..
cambest je mini zoo ni..
tp mcm kurang meriah je..
hehe..:D

Khairul Atikah @ Cik Yuki said... Reply To This Comment

bestnyee . . huhu btw, selain tertarik dgn haiwan kt c2 . . tertarik ngn pic n editing . . nice yaw . . hehee

*tp sy dok kl T___T

Siti Arfah said... Reply To This Comment

Wah bez je tgk gbr2 tuh. lme x pegi zoo. :)

kiwi said... Reply To This Comment

jelez woo..dh lme dh teringin nk g zoo..tp x de spe nk bwk..hihi ^^

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

@jIwA mUsiC aRt :
hahaha. hidup lagi. still ramai org pegi..salah 1 tarikan kat Kuantan :)

@ iwan_dextrous:
mesti la ser0nok dapat jalan-jalan. hobi tuhh! (^^,)

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

@ aQi + GenGkey :
eh tapir kesepian terlepas kat sini??? kena g sumbat dalam zoo balik neh. haha
best jugak. i suka binatang. tapi tu la, kurang meriah sket. tempatnye biasa2 saje :)


@ Khairul Atikah @ Cik Yuki :
hehehe. thanks dear! :)
i pun kat KL. saje jalan2 kuantan. hehehe

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

@ Siti Arfah :
jommm pegi zoo negara pulak! hehehe

@ kiwi : ololo. siannye die...pergi la dengan yang tersayang. hehe :D

Elie Lily said... Reply To This Comment

hey seronoknya!!
da lama tak g zoo! :(

saya_arief said... Reply To This Comment

beruang tu hensem.
arnab tu comel.
titik.
haha.
:D

alif haris said... Reply To This Comment

hahaha berlagak burung tu eh :D

SheyPull said... Reply To This Comment

seb baik x p tempat yg same bercuti...:P
eh pakai warne merah sat g kn kejar ngan lembu bariu tau..:P




JOM singgah blog saya nak... ape nye semua nie...tak paham la...

Siti Arfah said... Reply To This Comment

Jom2 ! hehe

amirul.fareast512 said... Reply To This Comment

woot~stalk cny jp smbil cmnt entry,

comelllll sgtsgtsgt animal tu sume ! rawr! hahha :D

sy tgh cnfuse ni,pls help me,4more info vsit dis,

http://akmeyruleyna.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tengss sbb sudi visit ..
betul2 konfius .. hee .

Taufan Bin Ribut said... Reply To This Comment

lupe nak soh awak krim slam kat monyet2 kat zoo tu..^_^


Entri terkini : 10 sebab kenape saye sayang awak ^_^
Ebtri sebelum :entri ni aku taip dalam keadaan separa normal.
Watch my video song!!

Maji_Rashid said... Reply To This Comment

abeh r sume menatang tue jadik bahan ujikaji media tanpa rela..hik3

a little less conversation said... Reply To This Comment

rumah ular? jaring2 je tengok dalam pic ni macam reban ayam..kalau rumah buat la jenis bungalow ke, minangkabau ke baru la rumah..haha

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said... Reply To This Comment

bestt pegi zoo...mcm ada ..:)

y-A-n-A said... Reply To This Comment

Dah lama tak pergi zoo taw! xDD Best sangat, lagi2 pergi masa kecik2 dulu. aduhh! jakun gila! ^^

HonEyBuNNy said... Reply To This Comment

datang sini tengok2 mini zoo...

nak pergi zoo jugak..hehe

Dye Kronniesar said... Reply To This Comment

waaaa.seronok btol die jalan3 ek.hehehehe

Kura-Kura said... Reply To This Comment

suka scene burung kerek itu...(ketawa sambil makan biskut)

Related Posts with Thumbnails