Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Tuesday, November 3, 2009

Ketahuilah Wahai LELAKI~


kali ni
aku nak share sikit pasal diri wanita yang LELAKI PATUT TAHU!
especially untuk couple la....



baca & faham kan ye wahai jejaka2 tampan sekalian~
**yang tak tampan pun buat2 je cam tampan.hahak**


  • setiap kali si awek ni call korang, and tetibe talian terputus. si dia mungkin tak kan call korang balik. tapi korang wajib tahu yang sebenarnye si dia masih menunggu di sisi telefon dan mengharap korang akan call semula sebagai bukti korang belum puas mendengar suara nya.....

  • bagi perempuan, kalau korang tak call, itu bermakna korang tak pedulikan dia.

  • bila si dia cakap die rindukan korang, itu bermakna si dia sangat berharap korang ada di sisi nya pada waktu tu...

  • si dia mungkin akan cakap 'taknak' kalau korang pelawa untuk belikan dia apa2. tapi jauh di sudut hati nya, dia berharap barang tu akan jadi milik nya.....

  • setiap kali si dia merajuk, sesungguhnya si dia hanya mengharapkan korang bersungguh2 memujuknya...

  • perempuan biasanya selalu ingin diberi perhatian & belaian manja.

  • jangan sesekali melebihkan kawan perempuan korang daripada dirinya!

  • perempuan pantang betul kalau lelaki amik masa untuk bersiap mengalahkan dirinya.

  • si dia akan cepat kecik hati kalau korang selalu mempersoalkan fizikalnya. si dia akan berasa sangat rendah diri kalau berada di sisi korang.

  • si dia mungkin mempunyai ramai lelaki lain dalam hidupnya. dan si dia mungkin selalu membandingkan korang dengan lelaki2 tuh. tapi pecaya la, cinta si dia hanya untuk korang & tak kan pernah berubah. si dia hanya nak korang ubah sikap buruk korang tuh sebab si dia sayangkan korang. tapi, itu bukan alasan untuk korang amik mudah pada hubungan korang tu.

  • sikap amik berat si dia kadang2 merimaskan korang. tapi percayalah, sekiranya seorang perempuan tu tak amik berat pasal diri korang, perempuan tu sebenarnya langsung takde perasaan kat korang!

  • perempuan ni kadang2 lebih suka fikir tentang masa depan. so,korang kena la faham kalau si dia kadang2 cerewet & memilih dalam segala segi!

  • perempuan sangat suka kan suprise!!

  • jangan sesekali ucap kata cinta kalau korang tak betul2 memaksudkannya.

  • sekiranya seorang wanita menitiskan air mata sebab korang, itu tandanya korang dah betul2 mengguris hati dia...

  • seorang perempuan mungkin susah menitiskan air mata dihadapan korang, kerana si dia tak mahu korang tau betapa hatinya terluka atas perbuatan korang..

  • perempuan paling benci pada janji yang tak ditepati!kalau masih tak pasti, jangan la bagi harapan pada dia!

  • pada hari2 tertentu,si dia mesti akan selalu teringatkan korang. tambah2 lagi bila si dia tengok couple2 lain bermesra di saat korang takde di sisi si dia..

  • jangan sesekali membiarkan si dia dalam jangka masa yang lama. si dia dia akan berasa dirinya tak diperlukan lagi dalam hidup korang........


cukup dulu setakat ni..
kalau tulis banyak2 sangat nanti,pening pulak kepala abang2 macho ni bace..
hikhik :P


so setakat ni, agak2 abang2 macho boleh paham tak?

serius,ini memang kata hati wanita..
cuba korang gi praktikkan kat awek korang.
confirm awek korang nak melekat dengan korang je pasni!
yelah,ade pakwe yang memahami kan..
alangkah indah nya dunia~~~ (^^,)


bercinta ni tak susah sebenarnya..
cuma perlukan usaha & pengorbanan dari kedua2 belah pihak.
baru la bahagia sampai ke anak cucu cicit piot piat! :P


 

16 comments:

zaid said... Reply To This Comment

salam..aikk macam ada panglaman jee he..hee smile..betul tu tak herot langsung...

mr. hafis said... Reply To This Comment

wow.

too much.

sheera sasuke said... Reply To This Comment

woaa..mmg btol2 da bley jdk dr.cinta ko neyh..hak3..ak xde pngalaman g..no komen..hee~:)

Kucai said... Reply To This Comment

perghhh... dh kawen leh la treat gtu... kalo kami yg laki ja treat gtu... bg full komitmen... bajet pmpuan pun gtu gak ke...?? ceh... hehehe

Kucai said... Reply To This Comment

sila klik di sini utk jwpn kpd entry anda... sila jgn mrh or kne sakit jntung haha.. ^_^

http://asura89.blogspot.com/2009/11/re-ketahuilah-wahai-lelaki.html

Afiq Danial said... Reply To This Comment

ketahuilah wahai wanita ada tak?

faridLO ™ said... Reply To This Comment

entry ni bersifat bias gender..

^aku zaty^ said... Reply To This Comment

err sume tips2 tuh mmg fakta.. lg2 yg psl gurl nie akn tetap stia tunggu kt fon tuh ble boyz xpick up.. tp.. rse nye,gurlz pown kne wat bnde yg sme utk boyz kn.. boyz pown ade psrasaan nk mnje2 kn..

Kucai said... Reply To This Comment

ak sokong ^aku zaty^ hehe... xde la smpi tahap nk mnje cam girl nk mnje tp wats da point ade couple kalo we r da only dat giving and da other side is only receiving.. its all about taking n giving so... msing2 kne phm la kan hehe...

Fadzrul Hisyam said... Reply To This Comment

Susah sgt aku nk reply kat sinih... nah, bace entri aku lak... sbg komen aku...hehe

Klik sini

Suhaimi Muaz Yaid (Jutawan Muda) said... Reply To This Comment

info yang sangat-sangat berguna..thanks a lot

ajie said... Reply To This Comment

Aku penah tersilap cakap cinta pada sorang awek dulu.. dari umur aku 17 sampai 26 dia tgih cinta aku.. huhuhu.. aku harap dia bahagia.. semuanya silap aku sebab terlepas cakap.. yang paling aku terharu bila dia cakap pada aku " nak cari aku seperti nak cari sebutir permata di padang pasir".. sedih bila dengar dia cakap macam tu pd aku... iskiskisk

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

ajie:
i reply kat blog u k? =)

ajie said... Reply To This Comment

lepas habis skolah, lost contact dgn dia,, memang sebelum tu aku terlepas ckp je. xde ape2 perasaan.. tapi selepas 2 tahun terjumpa di kelantan masa aku tgh study disana.. lepas tu lost contact lagi.. kemudian lepas abis study terjumpa di kl.. lepas tu aku anggap mungkin ada jodoh antara kami.. masa tu dia kerja di istana budaya.. aku bawa jumpa family aku.. semua orang suka.. aku hantar dia balik umah.. lepas tu telefon dia hilang.. lost contact selama 3 tahun puas aku cari dan aku anggap dia mungkin dah xnak dengan aku.. pada umur aku 26 tahun selepas aku kawin baru aku dapat contact dia... kesian dia.. rupanya telefon dia hilang kena curi... memang xde jodoh.. dia pun belum kawen lagi.. aku harap dia bahagia.. dan sampai sekarang aku kawan dgn dia...

penjenguk said... Reply To This Comment

bersemangat ko perah idea nak tulis bnde ni...cerewet jgk pompuan ni. baik tak yah kapel la, menyusahkan je..

AYUL said... Reply To This Comment

hey kawan kucai n kawan syam..

ahaha...

cinta ni ibarat rama2..

digenggam terlalu kuat...ia akan mnghncur kn..

digenggam terlalu longgar...ia akan
terbang mnggl kn kite..

hehe...get it?

Related Posts with Thumbnails