Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Tuesday, November 2, 2010

Colmar Tropicale, Bukit Tinggi



hai semuaaaa!






sape tak penah pegi Bukit Tinggi, angkat tangan!
hihihi

actually this is the first time i pegi.

and...

lengkap la pelancongan i ke SEMUA tanah tinggi di Malaysia niiii!

yeyyyyyyy~~!!!
(tanah tinggi yang famous jela.hihi)



actually tak jauh pun Bukit Tinggi ni dari UKM.
its about one and a half hour.
kitorang main redAh je ikut signboard. heee~



untuk entri kali ni i nak cite 1 tempat je dulu.
kalau tak kang panjang sangat i kena bebel.



i start dengan Colmar Tropicale ye :)


entrance fee RM12 untuk satu hari.
nak masuk keluar masuk keluar pun boleh. takde hal.


nak masuk Colmar Tropicale ni ala2 macam pegi i-city jugak.
kena pegi parking yang bertingkat2, pastu naik lif pegi ke sana.




tengok ni lif die! sukeeee~~
pintu nye totally CERMIN!!
girl mane tak suke cermin kan? hikhik (^^,)



korang nak tau tak, Bukit Tinggi ni sebenarnye tak tinggi pun.
i pun pelik kenapa nama die Bukit Tinggi.
kalau nak compare dengan Genting, Fraser and Cameron,
Bukit Tinggi ni la paling rendah tauuu~




dah kalau rendah, for sure la udara nye pun tak sejuk kan.
kat atas ni just nyaman2 je laaa. tak sejuk macam Cameron, Genting or Fraser.




panas
wehhhh masa kitorang pegi. sampai kena pakai sunglasses.
kalau tak, memang sepet la mata i yang bulat ni.
huhuhu





keluar2 je dari tempat parking, terus nampak tempat ni.
jakun gile i tengok semua bangunan ala2 French.
bestnyeeeee..nak rumah ala2 French jugak boleh?







ade air pancut and tugu 2 ekor burung.
ntah ape maksudnye. i tak bace pulak.
excited sangat nak bergambar. mende lain dah tak peduli.
hikhikhik


ni ha encik driver kite. driver of my heart too~




kitorang pegi sini semata2 nak bergambar je.
tempat cantik sangattttttt.
lagipun mungkin sekali je seumur hidup nak pegi neh.
so, bergambar puas2 ye. ehek~






taman ni cantikkkkk sangat.






ok, dah sampai!!!
kat sini la baru masuk entrance bangunan2 cantekkkk.
yang tadi tu cuma laluan masuk je. heee~







excited wehhhh tengok bangunan ala2 kat oversea neh.
maklumlah, i kan tak penah pegi oversea.
dapat tengok kat Bukit Tinggi pun jadi lahh~
sobb..sobb..








da masukkkk....weeeeee~~ (^^,)





dalam ni ade jugak game2 yang pakai token tu.
ala yang macam kat shopping complex tuh.
tapi mahal lah. 1 token RM2!
baik i pegi main dekat Alamanda je, 1 token 50sen.
hihihi~


selain tu ade gak main2 yang macam kat fun fair.
main baling2 bola, main tangkap2 itik..
untuk dapatkan bear bear comeyyyy!


i tertarik betul dengan gerai mainan ni.


comeyyyyyyy! semua pinkkkkk!
i nak kuda laut tu..wuaaaa~~ (T_T)

tapi dah tau dah. kalau main, confirm takkan dapat punye.
diorang ni pandai mengelat. heh





kat tengah tu tetibe ade perigi ajaib.
syirik betul. haha





lepas tu kitorang naik 1 tower kat situ.
tak tau la menara ape. kitorang main naikkkkk je.
excited sangat la katakan. hihik



nampak tak menara belakang tu?
ha, yang tu la :D


nak naik menara tu boleh pakai lif or pakai tangga.
i confirm takde sape yang naik pakai tangga!
tinggi gileeeee kot.
mau semput tercungap2 kena buat CPR bila sampai puncak.
hikhik =p



view dari atas menara :




cantik gile kan? weeeee~
bestnyeeee. boleh berumah atas menara ni tak?




view from other side:



sejuk mata memandang..wuuuuu~~


dah puas cuci mata atas menara,
turun bawah gi tengok angsa gemokkkkkk pulak.
siyes besar gile angsa niiiii!




angsa putih yang bajet glamour ni garang tau.


pantang nampak orang bertenggek tepi kolam ni,
confirm dengan lajunye die akan meluru untuk patuk bontot.
eeeeeeeeee
angsa tak senonoh, melakukan sexual harrassment di khalayak ramai.




nak bergambar pun takut2. hahahaha :P





majoriti semua orang pegi layan angsa putih je.
angsa hitam macam tak diendahkan. sian die.
padahal angsa hitam lagi baik dan sopan.
sabar ye angsa, nak buat camne, diskriminasi warna berlaku.
kihkihkih :P




dah penat layan angsa.

panas terik pulak tu!





balik la.
byeeeeee~!




sambung next entry.

ada lagi 2 tempat.

heeee~





17 comments:

gnesop.com said... Reply To This Comment

lama x dah tak pergi bukit tinggi.. masih sejuk ker?

✿....rossa alina....✿ said... Reply To This Comment

bukit tinggi??JUSCO BUKIT TINGGI KLANG pernah pergi la..kekekekekeke..waaa...bestnye..wuwuwuwu...

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

gnesop : tak sejuk langsung.

rossa : pegi la. dah dekat dah tu. heeee~ :D

Lisa said... Reply To This Comment

bukitttt tingggi best besttt! huhu.. lawa ur blouse tuhhh.

qieranna said... Reply To This Comment

bila la dapat gi lak nih

chairooL ruLez said... Reply To This Comment

lesung pipit dye tak ley tahaaann..boley tadah air wooo....

Raybond said... Reply To This Comment

wah.. bestnya... cantik2.. :)
nak pergi gak la one day nanti.. :)

Asyraf Hamasaki said... Reply To This Comment

bukit tinggi? boring....

Kucai said... Reply To This Comment

hahah... "itik" ke tu syg...?? hahah... driver of ur heart...?? meowwww~~~ ^_^

aisya said... Reply To This Comment

waa... jln2 lg...
jealous..
huhu...

btw, cantik baju.. ;p

Fatin a.k.a. Aten said... Reply To This Comment

tak penah pegi lg.. nanti nk g la.. best plak tgk pic2 u.. comel2 jek..

ana said... Reply To This Comment

bestkan gi sana..pernah gi dulu masa honeymoon!

MiYOKO TACHIBANA said... Reply To This Comment

best2...penah pegi gakkk

LaVeNdeRaNgeL said... Reply To This Comment

bukit tinggi ni kt klang ke zila?kalo dr jusco tu sng x nk sampai sane?tkut tersesat je..mcm bez je.. nk pg sane jgk~~
=)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

bukit tinggi kat sempadan KL-Pahang daa.
ikut highway ke Kuantan.
nanti akan jumpe signboard Bukit Tinggi.
ikut jela signboard tuh. :)

♠ aQ.DaN.pUtera.kU ♠ said... Reply To This Comment

comeeiiiinya blog sis ... ;) ajr bt ...ihiih .. tomei2 ..

Bit Zamri said... Reply To This Comment

aku mmg da lama nak p tempat niiee...oooooiii..
seyessly..haha~

Related Posts with Thumbnails