Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Friday, October 22, 2010

Cameron Highland - Tanah Rata



hai hai semuaaaa!




hari tu i penah buat entri pasal i pegi Cameron jugak kan?

tapi itu i pegi Brinchang.
this time i pegi Tanah Rata pulak.

actually tak jauh mane pun antara dua tempat ni.
tapi saje je i nak tawaf sampai habis satu Cameron tuhhhh!
hikhik



pertama sekali haruslah dimulakan dengan penginapan.
kitorang stay kat hotel yang paling murah la kat Tanah Rata tuh.

Kang Travellers Hotel


kitorang survey area Tanah Rata ni, ini la hotel yang paling murah dan berada di tempat yang agak selamat. (walaupun sebenarnya tak selamat pun)
hotel ni terletak kat deret kedai2.
kiranya tengah2 pekan gitu laa~



ni ha bilik i :



ade dua queen bed.
i tak sure harga bilik ni kira macam mana.
tapi orang tu cakap,bilik ni harga RM60. kalau duk dua orang RM70.
tapi disebabkan i duk sorang2, die bagi RM50!!

sangat ok la tu kan, bilik luas gileeeeee, duk sorang2.

tau tak ape benda pertama i buat bila masuk bilik ni?

for sure lah i pegi melompat2 atas dua2 katil tuhhhhhhh!
hahahaha. nasib baik tak roboh. =p



lepas tu bila i jengah ke toilet,
perghhhhhh sekali lagi i melompat2!!!
sebabbbb??
ade bath tub!!!!!!! yeyyyyyyyy!!!



suke! suke! suke!
boleh berendam lame2 sampai kembang semangkuk!
hahahaha =p



tapi hari yang kitorang pegi tu spoil sikit sebab hujan.
kitorang nak kuar makan pun susah.


last2 makan je di restoran tepi2 hotel tu.
ade 1 restoran ni warna oren.
tak ingat dah ape nama nye.
kat bawah restoran, kat atas tu macam club or pub or something like that lah.
i tak skodeng sangat. bahaya! hehehe =p



walaupun restoran ni kecik and sempit, tapi rekaan die cantik laa..kan? :D



sementara tunggu makanan, i sibuk tengok map mane nak gi jalan2 nanti.
and ada jugak orang tu yang sibuk candid gambar i. hikhik =p



i punye!
black pepper beef rice




makanan dah sampai pun sibuk lagi tengok map. hahaha.
i memang excited sangatttttt ye bab jalan2 neh! (^^,)



tapi kan korang, Tanah Rata ni tak banyak tempat nak jalan2 laaa
better Brinchang la banyak tempat best.
Tanah Rata ni macam banyak bangunan2 pejabat and something like that la.


kitorang nak jalan2 pun kena ke Brinchang jugak =='


kitorang pegi Time Tunnel


entrance fee RM5 seorang.
agak mahal ye. sebab dalam tu tak la best sangat2. huhuhu


layan la gambar2 i dalam Time Tunnel tu okeh? (^^,)


dalam tu semua barang2 zaman dahulu kala.
i excited ye tengok barang2 zaman dulu.
kelakar je rasa. haha. i tak minat sejarah, so i tengok untuk suke2 je. hihihi~

Darlie ni dulunye nama Darkie =p


tengok la Colgate and Fresh&White zaman dahulu kala. macam kelakar jeeee..hahaha =p



susu dulu2 kala.



sirap ubat CHACHING. kih3. siyes tertarik tengok mende ni! hahaha :D




ok, yang ni yang paling i exciteddddd tengok dalam tu!

duit zaman dulu2.


duit Rm500 da tak wujud kan zaman sekarang?



sa-puloh ringgit. kihkihkih. comel gileeeeee ejaan die!






ok. yang ni semua siyes tak ley blah.





duit sen semua dalam kertas?????

mesti leceh gile nak berbelanja.

siyes i tak penah terfikir pun dulu2 syiling tu adalah duit kertas.
50sen kertas. 20 sen kertas. 10sen kertas.
5 sen pun duit kertassss!
macam pelik jeeeee!

hahahaha

nasib baik i masuk Time Tunnel ni.
at least i tau la sket sejarah Malaysia ni (walaupun i benci subjek Sejarah) =p




opsss! tak sampai nak naik basikal tu. besar gile. =='


ala2 zaman dahulu kala, kalau nak call sesape, kena pegi kat kedai mane2 yang ade buat perkhidmatan telefon.
orang zaman sekarang ni setiap orang paling teruk pon 2 henfon. haih~ =.=


hello sayang~~ (^_^)





ala2 kedai kopi cina. cantik. nampak real. :)





ini pun nampak classic. suke! :)




posing je mane2 yang sempat. rugi bayar mahal kalau tak duk lama2 dalam ni. hahaha :D








i tak paham kenapa benda ni perlu ada dalam Time Tunnel?
grrrrrrrrrrrrrrrrrrr




last, sebelum keluar.


selamat tinggal penunggu gua!




lepas tu kitorang singgah Cactus Valley (mungkin la. tak ingat sangat dah ape nama tempat ni)


banyakkkkkkk sangat cactus macam2 jenis!



ingat nak beli cactus warna pink, tapi malas nak bela la pulak. huhuhu



tapi bukan cactus je ade situ, bunga2 pun banyakkkkk!
suke! suke! suke! :)











perghhhhh!
tetiba rase cam cite bollywood dah. main2 kat taman bunga. hikhik (perasan)






lepas balik dari sini, kitorang singgah pasar malam Brinchang.
i beli strawberry coklat!!!!


my favourite!!!
nyumm nyummm~ (^^,)


tapi tak best la, kat Cameron kan sejuk. sangat cepat coklat tu keras.
dah tak nikmat bila nak makan.
wuaaaaaaaa~



pastu i beli strawberry 8 kotak! RM30
siyes puas hati. banyak gileeeee!
perghhhh..hilang ngidam semua.
ngehehe~


owhhhhh..sexy nye kamu!



dah dah. i taknak tulis dah.
dah start ngidam strawberry balik ni.
hadoi. berat dah ni.
nanti pas kawen kena ajak hubby pindah duk Cameron la camni. kih3 (^^,)




16 comments:

mengenaldiri said... Reply To This Comment

waaaa....
bestnyer...
da lame ta pegi cameron...
ngeee..
btw, kite pun ske sgt2 strawbery choc..
nyummy!
:)

aisya said... Reply To This Comment

bestnye dpt jln2..
huhu..
nk jln2 jgak!

Kucai said... Reply To This Comment

hehe sowi nasrul xleh nk p time hg ajk ritu hehe.. ni kmi bru p plak lps cuti ritu... xpa2.. hg keja la ats 2 lps ni hehehe :P

Kucai said... Reply To This Comment

eh2 sory2 igtkn mengenal diri kat ats 2 nasrul huhu.. T_T

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

mengenaldiri : kite da 2 kali g taun ni..beshhhh! suke cejuk2..ehe

aisya : jommmmmmmm! :D

abg : ckp kt sapa neh? huhuhu :P

aurox_3d said... Reply To This Comment

huhu...kite berada di tempat yg sama pada tarikh yg sama tapi x terserempak r plak...huhhuhu..besor sgt cameron tuh an

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

eh eh mane ko tau tarikh same?
xde tarikh pun kt ctu.
ngeeeeeee

farhanimradziah said... Reply To This Comment

macam blog tourism lak =)
bolehla pegi lain kali, macam best.

salam singgah.

SheY PuLL said... Reply To This Comment

wah best nye dia...:)
na ikut jugak la..:)
beh ke g sane?
:)

chairooL ruLez said... Reply To This Comment

yeahhh..formula tersebut..i like....ngehehe..

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

farhani :
bkn blog tourism. tp i suke melancong. hikhik :D

epul :
mesti la besttttttt! sejuk2..mam strawberry..weeeeee~~ XD


chairool :
i hate!!!!! grrrrrrr

aurox_3d said... Reply To This Comment

sebab pluss minus 2 3 hari sblom entry ini ditulis...hehehe

Uncle Limau said... Reply To This Comment

wah...
mcm best je..

agak2 total kos perbelajaan prgi sana brapa?
start dari rumah yer ^.^"

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

azri :
hahaha. suke suki je kan. :D

uncle :
haa? uma sy kt png..jauh ler~
tp klu stakat nk spend kt cmeron je, rm150 da cukup.. :)

kilatmerah imchigo said... Reply To This Comment

aku da agak dah..msti pos kali ni gmbar kau pakai baju pink..
hahahhahha
next pos pun sama...
jiwa pink betul..
nnti nk bgmbar ngn kucai, pakai la baju gelap sikit..nanti xder la kontrast sgt...hahahhahha
kucai..ampun..jgn marah ek kucai..nanti xder tempat aku nk beli top up

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

eeeeeeeeeeeee!
jahat la ko ni. suke perli kucai.
biarla die gelap pon.
i tetap sayang die~ ♥

Related Posts with Thumbnails