Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Monday, August 9, 2010

PRINTER paling BEST abad ini!



salam sejahtera semua~
MSN Onion Emoticon



kali ni i nak cite pasal keBENGANGan i dengan printer i neh!
grrrrrrrrr



actually i beli printer ni masa first year.
thats mean i dah 2 tahun setengah bersabar dengan printer ni ye..
penyabar kan i?
grrrrrr
MSN Onion Emoticon



ni ha printer kesayangan tuh:

HP Deskjet F4280



printer ni 3-in-1

printer-scanner-photostat

dibeli dengan harga RM250.
my cousin belikan.



mula2 pakai ok je tau.
pastu dah agak2 abes tempoh warranty, die mula meragam.
bukan meragam rosak ke ape.

tapi, jadi camni:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.









kalau korang la kann
korang bengang tak kalau korang tengah print dokumen penting ke, notes ke ape ke
tetibe je korang punye dokumen tu semua remuk macam ni??????
grrrrrrrrrr
i dah 2 tahun setengah sabar dengan mende bengong neh.
geram betol lah!!
Onion Emoticon Set



serius bazir kertas, bazir ink, bazir masa, bazir duit.

especially kalau tengah nak cepat2, tetiba jadi camni lak kan..
sape tak bengang kann..
huh



tengok, atas printer ni tulis ape..



memang QUICK PRINT SPEED la kan sampai remuk semua kertas2 i!!
without hassle konon. cettttt!
*seriously damn hassle!


mungkin, sebab quick speed ni la kertas2 tu semua remuk.
sebab, bila printer tu nak sedut kertas untuk print, serius die tarik kasar gile!!
die rentap dengan ganassss!!!

kalau tak koyak remuk kertas2 tu, mesti akan jadi camni:



remuk bahagian atas.
serius bengong kan?
grrrrrrr
MSN Onion Emoticon Set




kadang2 bila kertas2 tu tersekat kat dalam tu, jenuh i kena korek2 untuk tarik kertas tu keluar.
pernah sampai luka2 jari i tau..sakitttttt~ T__T

setiap kali jadi camni, serius i rase nak campak buang printer ni keluar tingkap!!!
nasib baik tak muat je. kalau tak, dah lama dahhhhhh.....
Onion Emoticon Set




so pesanan i buat kawan2 semua, especially freshie yang baru terkodek2 nak beli printer tuh,

sila elakkan membeli printer HP Deskjet F4280 ye..
itu pun kalau korang taknak menyesal di kemudian hari lah kannn
kalau korang nak cuba untuk jadi penyabar macam i,
amat2 lah digalakkan ye..keh3~
MSN Onion Emoticons





jom mam lollipop yang besar tapak kaki neh untuk hilangkan tension!
ngaaappppppppp!!!



32 comments:

sheera catus said... Reply To This Comment

haha..same r cam printer lame aku.. ak da anta blk rmh dh..siyes meng0ng gler printr brand tuh..tak tahan da aku 2 thn merana menyare dia..lgsg xley pakai..hntr kday pn org kday xnk baiki..bek bli baru..skrg ak da tkr brand..canon iP2770..180rggt je sx ngn catridge,ink, n ink refill..bli kt pc fair ari tuh..berbaloi2..best gler ah..da la smart..wane itam..nmpk mach0 gler printer tuh..makes me fall in love.. ark~ahakz..;)

enairusenaile said... Reply To This Comment

aku pom pkai model neh gk.. n mmg agk bngong la.. tp klo krts trsekat n remuk cm ko tu, pnh blaku skali dua jep la.. n dh stu taun gk, printer tu aku simpn wat pekasam lm kotak dy jep.. mlas nk bwk kuar.. buat semak jep.. hak hak..

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

aik? apsal korg berdua pakai model yg sama..ngeeeee~~

mizah : yeke. ak mls ah nk beli bru. dah last dah ni..wuwuwu~ ;(

yani : haha. ak sllu pakai. mmg makin bengong ah. mencikkkkkkkk!!

Dye Kronniesar said... Reply To This Comment

haaha.gile kentang r printer n neh.kihkih.dasyat.barangan gini mmg gini.printer org pom da mula meragam neh, huuuu. :((

Cik Yuki said... Reply To This Comment

haha da ta de kot model tu skrg ni. ngee.~ sme jela printer mne2 pn. mst de masalah yg sme lps 2years gne. hampeh kn.? kn.?

sgt penyabar. gud2. teruskn bersabar. hahahahaha

Cik Yuki said... Reply To This Comment

haha da ta de kot model tu skrg ni. ngee.~ sme jela printer mne2 pn. mst de masalah yg sme lps 2years gne. hampeh kn.? kn.?

sgt penyabar. gud2. teruskn bersabar. hahahahaha

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

kronniesar :
tau xpe.
sakit hati kannn??
grrrrrr

sabo2. pasni xyah beli printer ah.
print kt kdai je.
x sakit ati sgt.
huhu

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

yuki:
pas abes blaja ni, i nak campak dlm laut printer tuh! grrrrrr

sheera catus said... Reply To This Comment

ko lah ikt ak ni..pkay printr jns same.. 1 rosak..sume pn rosak skali..hahak.. tp ak xde r rs mmbazir sgt sbb printer tu free je pn..prcume bli laptop.. x sia2 lah bli bru c0z byk gk nk pkay printer thn nie..jmt duit xyah print kt cc lg..wee~(^^,)

mengenaldiri said... Reply To This Comment

salam..nak lolipop jgk! ngeee

LaVeNdeRaNgeL said... Reply To This Comment

ala ciannye dierr..
pas ni kalo nk bli,,bli canon la..
kite punye canon MP140 beli dari 1st year..3 in 1 jgk..
alhamdulillah elok je lg smpai skang..

(^_^)

nosembilanbelas said... Reply To This Comment

akak pakai HP PSC 1410 all-in-One dah lebih 3 tahun...ok lagi..rasanya nie yang paling ok akak pakai..as long as akak kena selalu print..kalau tak jem macam canon dulu...
hakikatnya...kalau setakat bubble jet..kita kena selalu print..kalau tak memang jem.. beli yang mahal ye dik..konpom tak jem dah lepas ni...

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

mizah :
ala. ko dpt free. sape nk kasi free kt aku. wuaaaaaa~ T___T


mengenaldiri :
nak? meh la amk. ada 1 lg neh.kikiki~ ;)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

nisa :
tu la. canon punye cm ok je. ramai pakai xde mslh. mencikkk nye lah~ T_T

no 19:
hah? mahal tu bpe..mne sy ade duit..wuaaaaaa!!! T_T

ASaDa RyutaRo said... Reply To This Comment

kesian giler.. mmg bengang tahap gaban punya la.. lagi2 klu paper dah nk abes.. hahaha..

bawak2 bersabar ea.. beli yg baru la.. skrg guna hp F2483. best je. tak cuba lagi printer jenis lain, tp stakat ni superb la.. hehe =P

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

alaaa~
klu beli baru, yg tu nk campak mne..semak jer.. ;(

- F i D - said... Reply To This Comment

haha..prob yg sama ngan hampir semua hp nyer printer..sy pun kena mcm tuh gak..last2 tukar beli canon :D

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

haaaaaaa
knp sy xtau mnde ni awl2..
nyesal nyeeeee! ;(

Kucai said... Reply To This Comment

huhu.. sian baby.. tp siyes.. btol la.. rmai yg pkai canon ja pueh ati.. hmm.. awat x tnya org wktu nk beli.. ptut srvey dlu.. lptop cousin beli.. printer cousin beli.. balik kl cousing anto.. pcy sgt kat cousin 2 huhuhu (T_T)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

hahah. mna la baby tau.
msa mula2 dulu mana reti pa.
so biaq la org yg bpengalaman yg buat.
huhu. T__T

Anonymous said... Reply To This Comment

besa lha tu....
tp aku punya kwn printer cam tu.. ok je...
n aku punye printer pun bagoi jgak..
aku pkai brother dcp-195c..
hehehe...

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

ntah. conclusion yg bole dibuat, kbykn printer HP bmasalah. huhu

Jericho said... Reply To This Comment

Printer HP 3-in-1 saya tu dah lama pakai dan ok jer.. tapi tu jer la... dicuri baru2 ni.. bilik diceroboh masuk.. Nasib.. nasib

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

yg zmn dulu pnye kualiti ok kot..
lately ni je prob.. ;(

kne curi??
siannyeeeee!! T_T

Fakhrur Razi berkata said... Reply To This Comment

hahaha
cm terok beno jer
printer tuh kua ketas komot2 cmtuh ker
ditarik2 smpai jdik cmtuh xD

budak kampung said... Reply To This Comment

hahaha....mak aihhh...ganasnye gune printer...saye ade sebiji cmtu...ok jer....huhuhu.....

Fitrihadi.com said... Reply To This Comment

guna canon ar sebab dia lebih kepada photo...kalau hp ni dia banyak benda yg dia buat macam laptop, komputer, handphone. tu yg kengkadang barang dia tak ok tu


selamat berpuasa :)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

bdk kampung :
printer tu yg ganas ok. bkn sy~~~


fitri :
tu la. nyesal ah~ ;(

aylanins said... Reply To This Comment

pernah beli printer jenis ni, betul2 sebulan sebelum tempoh warranty nak abis, printer tu buat hal. masalah yg sama cam printer awak tu, kertas renyuk kat atas.

saya hantar ke HP centre, hehe lepas seminggu tak dapat baiki, dia ganti ngan printer baru HP F4100 cuma yg baru tu warranty 1 bulan jer.

by the way... your blog cute sangat (^,^)

Foster said... Reply To This Comment

hp = SUX

Leeza dayasari [santai leeza] said... Reply To This Comment

leeza skrg hadapi masalah printer tak masuk kertas... haaaaa

Unknown said... Reply To This Comment

Hp f4280 tu ink xde masalah ker? Selalu makan ink b cetak kurang sgt atau xpenah berlaku?

Related Posts with Thumbnails