Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Friday, May 27, 2011

Karak (2011)



salam semua!


actually i baru je lepas tengok filem Karak ni. tengok kat TGV Mines tadi.
lepas kerja (berbaju kurung) terus dengan lajunye pergi Mines! excited u alls~ HAHA.




actually memang nak sangat tengok movie ni.
from trailer, nampak macam serammm. lagipun, i memang trust karya KRU. so far bagi i, karya diorang paling best kat Malaysia ni :)


tadi masa nak pilih seat tu, kitorang siap pilih seat tengah-tengah sebab takut kiri kanan takde orang. HAHA. nampak sangat penakut. tapi nak jugakkkkk gedik-gedik tengok cerita hantu. favourite tuh! ngeh3~



Cerita ni pasal 4 orang pelajar kolej. diorang on the way pergi Kuantan. actually diorang pakai highway biasa, tapi tengah-tengah jalan tu tetibe ade accident yang dahsyat gile. jamm berjam-jam. so diorang pun bajet la nak ambik jalan lama sebab nak cepat sampai. jalan lama tu Karak Highway la of course. hehe



bila dah masuk jalan lama tu, mula la macam-macam gangguan berlaku. bapak seram tengok keadaan tempat tu malam-malam. eeeee~~
cerita ni pasal satu malam tu je. memang teruk diorang kena kacau, sampai accident jatuh dalam gaung.




then, bangun je dari accident tu, start la semua kena kacau teruk gileee.
memang serammmmmm la weh.
banyak jugak aku tutup muka sebab takut! HAHA.



hantu-hantu



kalau muka macam ni datang depan kereta kau, sah-sah kau berak dalam seluar! HAHAHA.



volkswagen kuning tanpa driver, tapi ade penumpang dibelakang. grrrr!



hantu budak laki mata kena cucuk garfu. Kassim Selamat kah? HAHA.


serius geli gile tengok muke Jack ni. penuh ulat-ulat masuk dalam mulut bagai. yuckkkkkkssss! muntah hijau aku! :(



mati kepala tercucuk kayu!



aiseh, seram pulak aku sambil menaip tengok gambar-gambar camni =.="





do u see 'that thing' on the car? dalam kereta pasang ayat Yaasin pun boleh kena kacau.
hantu tutupkan surah Yaasin yang sedang berkumandang. perghhhh. mintak simpang! :(



pengajaran yang i dapat dari movie ni :
  • dont ever ever lalu Karak Highway ni waktu malam. huhu. seram!
  • hafal la ayat kursi sekali dengan maknanye. takde guna kalau hafal je tapi taktau maksud. if kena ganggu, insyAllah ayat ni membantu :)
  • ape lagi eh? lupe daa. ni semua sebab banyak sangat tutup mata. tak focus. HAHA


korang semua pergi la tengok movie ni. best tau!
so far, ni movie seram melayu paling best la bagi i.
sebab die seram & ada diselitkan unsur-unsur lawak. lawaknye pulak, memang lawak. so, not bad. i like! :)



antara quote yang i suke :
  • ‎"Kenapa lari? Kata orang beriman...."
  • ‎"Cik ni bagi saya suspenlah, main malam-malam dalam gelap ni. Orang tak main dalam gelap cik. Lainlah cik ni macam......"
  • "Encikkk..boleh bantu saya Encikkkk..."
  • "Abang nampak mak saya takkk..?"
  • ‎"Suka hati dia la nak buat apa"


kalau nak tau lebih lagi, pergi tengok ok! (^^,)



notamerahjambu: ramai cakap Nur Kasih best, tapi serius i takde hati pun nak tengok. not my type kot movie gitu. nanti download jelah. hihi :P




29 comments:

cik fa said... Reply To This Comment

dah tengok gak..
adoi keja tutp muka ja tgk

iwan_dextrous said... Reply To This Comment

x sempat nk tgok.hihi

aisya said... Reply To This Comment

ade kwn x tgk nur kasih! x minat la cite tu. huhu

HonEyBuNNy said... Reply To This Comment

adehhhh...

ila xberani tgk karak..macam takoot ja...ehheh

ibnubaba_04 said... Reply To This Comment

haha..minat dekat hantu anak kasim selamat

kiwi said... Reply To This Comment

x tgk lg..huhu..tp highway tu mmg betol2 keras kn..

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

cik fa :
kannnn? same la kite. hikhik :P


iwan :
pegi la tengok. kan cuti weekend ni.hehe


aisya : cite tu macam slow je..malas lah. haha

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

honey :
tengok la dear..best! :)

ibnu :
hahaha. scary lor~


kiwi :
aah. memang betul2 keras. kisah benar la tu..

niDa said... Reply To This Comment

dah tgk dah tgk.. hiks!

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

really? best tak bagi kamu? hehe

aQi + GenGkey said... Reply To This Comment

waaaaaaaahhh..movie seram melayu paling best..???
kalo banding dgn jangan pandang belakang mne lg best..???
ni yG rse nk tgk midnite cite ni..
hehe..:D

Simpleblanklife said... Reply To This Comment

best ke? aku tbe2 tringin lak nak tengok... selalunya men donlod je. HAHA

aku dah nyesal tengok cerita KONGSI kat wayang. hancuusss. cerita sampah.

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

aqi :
haha. ok la bagi filem melayu..not so bad :)
jgn pndg blkg?? yg ni seram lg kot..
sebab yg ni nampak hantu nye..ngeri~
wahhh! midnite lagi bestttt!! :D


simple :
tengok la..ok la..kongsi i tak tengok ag..baru je download..hehe..
tak best ea? ramai org tgk sebab Sam je..huhu

Ezzattie said... Reply To This Comment

zatie nak tengok sangat citer ni.. tapi tak dapek. sedih.
citer ni memang seram kot.
tengok aje the making pun dah seram.
hahaha. tapi, citer pasal wokswegen kuning takde penumpang tu dari zatie kecik lagi dah penah dengar. memang betul pun citer ni.
karak highway memang berhantu kot sebab banyak sgt accident berlaku kat situ.
serammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...

Ezzattie said... Reply To This Comment

*takde pemandu

Dye Kronniesar said... Reply To This Comment

beraninyeeeeeee!!!
dye takut giler!!tanak tengok.huhuhuhu

*Miss Syahnia* said... Reply To This Comment

ramainya org ckp citer karak ni besttt n serammm..

tgugat rasanya nak p tgk..
tp takottt..huhu

Khairul Atikah @ Cik Yuki said... Reply To This Comment

heee mmg ad niat nk tgk tp ble bc review2 org len . . dh takde hati nk tgk . . heeeee

SheyPull said... Reply To This Comment

wqah....nie wajib p tgok neiwh...
mst besh kan...:)
tapi xde sape nak tema lak g tgok...:P



JOM singgah blog saya nak... cerita DEMAM PANAS dan SAYA

y-A-n-A said... Reply To This Comment

nak tengok! nak tengok! hahaha. yana baru je nak tengok. yana pun enakut tapi gedik nak tengok cerita seram. ngee~ ;))

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

@ezzatie :
aah. cite pasal volkswagen kuning memang selalu dengar la..dalam Mastika pun ade kan dulu. memang kisah benar tuh. ngeeeee..takottttt~~


@dye :
tengok laaaaaa..best! :)


@miss syahnia :
wajib tengok! hihihi

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

@cik yuki :
kenapa dah takde hati nak tengok?? huhu

@epul :
jommmmmm! epul belanje :D

@yana :
same la kiteeeeeeeeee! heeeeeee :D

kayuburuk said... Reply To This Comment

hhohoho...tgk gmbr pon da ckup utk meremangkan bulu ketiak ni.. hahaha

SheyPull said... Reply To This Comment

asik2 epul je blanjew....
bile dia nak blanje tah...:P
nak org blanje meh la dtg KL...:P





JOM singgah blog saya nak... cerita DEMAM PANAS dan SAYA

Anati Soki said... Reply To This Comment

hubby de jugak ajak anat tgk cia karak nih kang bila dia balik malaysia nnti.. tp.. erm erm erm.. ana nih jenis manusia yang penakut pahit... bab nk tgk cita hantu nih.. erm erm erm... fuh.. sgt lemah la bab cita2 hantu ni..

Onitsuka_hana said... Reply To This Comment

pic pun dah seram.huhu

Mia Liana said... Reply To This Comment

makkk aiiii takutnya...

Nur said... Reply To This Comment

aaaa...Macam best je. Citer nih kat panggung sampai bile eh?

erosyie said... Reply To This Comment

asslamualaikumkan,
nak beri pencerahan sedikit, sebenarnya jalan karak yang "keras" tu adalah jalan lama gombak-karak-Bentong. dan bukanlah jalan LPT (highway).
Filem Karak yang dibuat berdasarkan kisah kisah seram di laluan Karak. Tapi ramai orang fikir highway Karak tu sedangkan kebanyakkan kisah seram berlaku di jalan lama Gombak-Karak-Bentong.

Related Posts with Thumbnails