Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Saturday, September 25, 2010

syawal = bulan tambah kolestrol



salam syawal semua! (^^,)


korang tau tak, masa aku first year dulu, ada sorang lecturer ni gurau dengan aku.
die cakap, UKM = universiti kuat makan.

masa tu aku freshie lagi, tersengih2 macam kerang wangi jela dengar die cakap gitu. ehek~
tapi now aku dah supersenior.
so i realised what he said is right!!!
hahahaha


dah 2 hari aku makan free je.jimat duit belanja.
tau2 je duit JPA aku dah sangat nazak.
bagus2. ni yang sayang UKM neh. *tetibe je sayang kannnn..hahaha


kemarin UKM ade buat Pesta Juadah Antarabangsa.
best woo..macam2 makanan dari macam2 negara ade.
ade dari Indonedia, Iran, Sweden, Nigeria, ntah ape lagi lupe dah.
ni semua student foreigner UKM yang masak.

tapi kitorang pegi lambat, sempat mam sikit jela. hukhuk


spagetthi from Iran

rasenye pelik okkkk..tak kena dengan tekak malaya aku neh.
kite Malaysian masak spagetthi pedas or masam2 tapi diorang buat rase mint!
rase macam rumput pun ade.hahaha.nak buat macammana, selera diorang gitu kan.ehe



ala2 soto from Indonesia

mam dengan nasi impit. kuah die rasa macam maggi pun ada gak.
tapi aku paling suke bab kepedasan die ah.
perghhhh..memang melet0p let0p lah!
terkodek2 aku cari air sambil air mata bergenang lepas mam mende ni.
masyukkkkkkkkk~~


nasi impit + kuah kacang + lodeh + sambal sotong from Malaysia

mende ni biase dah kite mam kan.
tapi sedap ah. ( makanan free always sedap)
hehehe



lepas dah kenyang, wajib lah kan bergambar kenangan.kih3



-TAMAT-



then, cerita hari ni pulak~~ :D


hari ni jamuan hari raya UKM.


perghhhh..memang meriah gile wehhhh
rugi sape tak pegi! besar besaran.banyak gileee makanan.
makan la banyak mane yang korang nak.
makan sampai cirit birit pun takpe!
hahaha

buat di DECTAR, dewan terbesar UKM.
tu pun penuh gile orang. biasa la, makan free sape taknak kan?
aku lagi2 la nak! hehehe :D


mende first aku cari for sure la satay! :D

kitorang open house sendiri kat belakang dewan :p


macam biasa..bila perut dah boncit, mesti mulakan sesi photoshoot ye kawan2..ehek





ala2 suasana raya di perantauan gituuu..sob3



orang lain pakai baju raye, aku pakai baju lama je.
sedih sedih

tapi apa2 pun,
selamat hari raya semua!!! (^^,)


bace kad raya yang dihantar peminat..kih3


tak dapat jadi model safi balqis, jadi model kuih raya pun boleh laaaa.haha




bosan dah posing dalam dewan..


mari outdoor photoshoot!!!


yeyeahhhhhhh!!!


posing mestilah seayu gadis melayu sebab pakai baju raya kan?
(diorang la..aku bukan baju raya T_T )





gaya bebas tapi still mantain ayu. mane tau kot2 tercalon gadis melayu musim ke4.hikhik




posing2 manje tepi kolam dengan harapan majalah Mangga amek kitorang jadi model lak nanti. :p



lastly aku nak cakap, kitorang semua surnburn sebab posing tak hengat tengah2 panas terik pukul 12 tengahari. sekian terima kasih. hahahaha


gendang gendut tali kecapi,
kenyang perot aku nak tido.


eh eh salah ke pantun ni?
layan jelahhhhhhh


good night


15 comments:

Kucai said... Reply To This Comment

hahaha... bab mkn mmg no.1 hahah :P

Cik Yuki said... Reply To This Comment

huuu..sedapny bende free.~
hahaha

sarah said... Reply To This Comment

cantik gambar korang kat gong tuuh,gmbar first..tahniah kat kwn ko

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

abg : aii..tak kan x kenal baby abg ni kot..ehek :P

yuki :tau xpe. :D

sarah : a'ah..kitorang pun teruja tgk gmbar tu..cantik! ;)

Joy Kalonas said... Reply To This Comment

makanan gerai syria paling sedap, rasa almost mcm makanan kita, siap ada nasi briyani kambing lagi, haha.. yg lain2 pun ok, kebanyakkannya middle east, but puas ati dapat try semua, ^_^

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

yeke??
tak dapat pun rasa syria punye!!! ;(

u pegi awl eh?

FareedSairi said... Reply To This Comment

pesta juadah antarabangsa???aku tak tau pun :(

Joy Kalonas said... Reply To This Comment

biasa lah tu, yang 'daboom' pasti akan habis dahulu makanannya.. ^_^

kul 8.30 i da terpacak kat situ.. siap join mencelah dgn juri hari tu makan, hahaha (sepatutnya juri dgn pengarah dulu yg rasa, baru org2 lain boleh rasa :p)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

fareed : rugi arrrrrr...macam2 mknn ade..best2! :D

joy :perghhhhh! gile awal..mmg semangat nak mkn neh.hahaha. juri utk ape eh? i g lambat dah xde juri2 neh. haha

Fakhrur Razi berkata said... Reply To This Comment

hahaha xde la sikit mne powng
byk gop tuh ;D

Joy Kalonas said... Reply To This Comment

ohh, kalau u nak tau, benda tu actually ala2 competition jugak.. booth mana yg kasi food paling best akan menjadi pemenang... haaa.. juri tu tanya la apa nama makanan tu, ingredients, pastu rasa.. i ingat satu nama jer, "maktutah" (gerai arab saudi, bak kata pompuan yg menjaga booth tu..)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

fakhrur :
utk org yg kuat mkn mcm i ni mmg rase sikit la.kah3 :P

joy :
yeke...bru i tau!
booth sape menang?????

Dye Kronniesar said... Reply To This Comment

ding dong ding dong. :))

Dye Kronniesar said... Reply To This Comment

salam syawal :)

♥cutebabygirl♥ said... Reply To This Comment

kronniesaR : main gong ke?haha

salam syawal juge~ :D

Related Posts with Thumbnails