Text

sesape berminat nak JUAL TOPUP, boleh contact saya ye~ (^_^)

Friday, December 23, 2011

Review : Suatu Malam Kubur Berasap (2011)




Salam readers!




Beberapa hari lepas i hangout dengan geng-geng KFC untuk celebrate hari-hari terakhir i kerja disana. Then kitorang plan nak tengok movie. I nak tengok Mission Impossible, tapi most of them vote for Suatu Malam Kubur Berasap. So, i layankan je lahhhh~~



awekss aweksssss KFC







As expected, this movie not really suit my taste.



Movie ni release 22 December 2011. Genre komedi seram.




Sinopsis movie :

Bertempat di ‘Kampung Angan Tak Sudah’, filem ‘Suatu Malam Kubur Berasap’ ini mengisahkan cerita tentang tiga sahabat kampung iaitu Atan, Bun, Pet dan seorang sahabat dari bandar yang baru dikenali iaitu Mie. Atan (Angah Raja Lawak) seorang yang lurus bendul, rajin, ringan tulang dan bekerja sebagai penggali kubur. Bun (Along Raja Lawak) seorang kutu rayau yang gemar merempit dengan motor kapcainya. Hampir setiap malam beliau akan mengacau gadis-gadis kilang yang baru pulang dari bekerja. Pet (Azrul Raja Lawak) merupakan pemandu lori ayam yang sering bekerja lewat malam. Beliau mempunyai suara yang sengau, suka berlagak dan bercakap besar terutamanya melibatkan perkara mistik dan hantu. Ketiga-tiga mereka sering diganggu oleh Jerdil dan Tocai, Geng Beduk, samseng kampung.

Mie (Zac Diamond) seorang lelaki yang kacak dan segak dari Kuala Lumpur, mula rapat dengan ketiga-tiga sahabat ini selepas kereta beliau rosak di kampung. Beliau mempunyai tunang bernama Lola. Sejak kedatangan Mie, pelbagai peristiwa pelik dan menakutkan berlaku. Mereka juga berkenalan dengan seorang gadis bernama Siti yang menjemput mereka ke kenduri rumahnya. Atan tertarik dengan keayuan Siti dan mula mahu mengenalinya. Mereka berempat ini juga sering diganggu oleh Hantu Cempaka. Dari mana datangnya Hantu Cempaka? Mengapa Hantu Cempaka hanya menganggu mereka? Apakah yang sebenarnya telah berlaku di Kampung Angan Tak Sudah?



Actually cite ni tak seram punnn. Cuma ada suspen sikit-sikit. I tak takut pun tengok cite ni, tapi disebabkan member sebelah asyik menjerit lompat kat i, i sekali terikut jadi penakut. HAHA!!



nampak sesuatu tak? ngeeeee~


Tapi seriously, hantu die tak takut sangat punnn sebenarnye T_T


aummmmmmmmmmm..!!


Bab komedi tu memang ada la. Macam bangang je lawak diorang. Berair jugak la mata i gelak. HAHA :P


Overall jalan cite die tipikal je. Dah boleh agak ape yang akan jadi. Scene die pun banyak sangat yang tipikal.

Contohnye macam kereta rosak tengah jalan sunyi. Makan mee yang hantu bagi, but actually that mee is cacinggggg. euww~~


geli kotttt scene ni. yeckssss!!


Disebabkan jalan cerita sangat tipikal, jadi movie ni agak tak best laaa. They should make something different to make sure audiences will remember their movie. (just my opinion)


Watak Atan & Bun je kot yang best dalam ni. Sebab diorang yang selalu buat lawak bangang. HAHA!


Bun. Buncit. Buntal :P



And the most suprising, new actress Nurul Ain Nordin beraksi separuh bogel dalam movie tuuuuuuuuu!!!

Gile ahhhh..melayu kot! Die berlakon movie pasal kubur berasap, dia tak takut ke kubur die pulak berasap nanti? Hoho


sexy takkk?? sexy takkkk???



So, conclusion i boleh bagi 1.5 stars je untuk movie ni. Taktau la bagi korang camne kan. Hehehe ;D



takde dalam gambar : Atika, Rogayah & her hubby :)



Selamat menonton ye sayangssss semuaaaa ♥♥♥





9 comments:

Mie said... Reply To This Comment

Kalau GMJ dah bagi rating cuma 1.5 je, saya pun tak teringin nak menontonnya... hehe

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

@Mie : haha. kalau u jenis yang suke cite melayu. lawak2 bangang ni boleh laaa tengok. hehehe

Bulan Syurga Firdausi said... Reply To This Comment

seksi btl gamba pempuan tu awk..da x keje kfc so skrg awk buat ape?sy da lame x tgk wayg,last crita real steel..btw visit awk jgk :) tq visit sy,jemput dtg lg ye..

m!3yr4h_LolLy said... Reply To This Comment

sampai sekarang belum tengok cite nie. bz dgn exam. aduh

misz h0neyz said... Reply To This Comment

Tudung Bawal Plain & Dwi Tone is back..!!
warna & harga yg menarik..
grab it n0w..!!
;)

http://showmeshawlsecrets.blogspot.com/

Anati Soki said... Reply To This Comment

hehehe.. kezen anat pun kata cita ni lawak. tringin jugak nk tgk :)

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

@Bulan Syurga Firdausi : sedang cari keje baru :)
real steel pun sy tengok! hehehe. cuma tak buat review je :P
thanks sudi singgah sini ;)

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

@m!3yr4h_LolLy : download je yunk. ngeh3

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... Reply To This Comment

@Anati Soki : download cepattttttt! hahahahaaaa !! :D

Related Posts with Thumbnails